Close button

Кремль відповів на докори у зраді Вірменії

Кремль відповів на докори у зраді Вірменії

Читати новину російською мовою, повідомляє ТАСС.

Докори в бік Росії в зраді через нібито недостатню підтримку Вірменії при вирішенні конфлікту в Нагірному Карабасі абсолютно не логічні. Таку думку висловив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков в опублікованому в п'ятницю інтерв'ю телеканалу RT.

"Докори щодо Росії абсолютно не спроможні", - відповів Пєсков на зауваження про те, що РФ нібито не чинила істотної підтримки Вірменії при вирішенні конфлікту в Карабаху, а частина вірмен розцінює позицію Росії як зраду.

Москва вважає і президента Азербайджану Ільхама Алієва, і прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашіняна друзями Росії, заявив Пєсков.

"Безумовно", - відповів представник Кремля на питання, чи продовжує Москва вважати й Алієва, і Пашиняна друзями одночасно. "Тільки таке ставлення, тільки той факт, що Росія дорожить своїми відносинами з Вірменією (ми з Вірменією знаходимося в ЄврАзЕС, знаходимося в ОДКБ, Вірменія - це країна, з якою у нас багато століть шикувалися відносини), і те ж саме у нас з азербайджанцями, - і ми дорожимо нашою дружбою, історичною дружбою з народом Азербайджану, і з народом Вірменії - тільки такий підхід дозволив саме Росії грати роль неупередженого посередника у врегулюванні в Нагірному Карабасі", - підкреслив Пєсков.

Пєсков вважає, що Мінська група Організації з безпеки й співпраці в Європі (ОБСЄ) пропонувала формули врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі, прийняття яких кілька років тому дозволило б уникнути кровопролиття. За його словами, військовій операції в регіоні передували "багато років спроб співголів Мінської групи ОБСЄ і в першу чергу Росії запропонувати якісь формули врегулювання".

"Формули ці існували, вони добре відомі учасникам міжнародного переговорного процесу, але, на жаль, вони не спрацювали з тих чи інших причин, - сказав Пєсков. - Якби вони були реалізовані, навіть два роки тому, то, напевно, цієї кривавої війни б не було і вдалося б уникнути загибелі не одної тисячі молодих вірмен і молодих азербайджанців ".

Новини

Популярні теми форуму

analytics