Close button

Нерухомість пари власників "Епіцентру"

Нерухомість пари власників "Епіцентру"

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Підприємця Олександра Герегу і його дружину бізнес-леді Галину в першу чергу знають, як власників мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр".

Зараз їх магазини потрапили в черговий скандал у зв'язку з карантином "вихідного дня".

Чим багате подружжя Гереги крім усім відомих будівельних гіпермаркетів і як живуть мільярдери, що займають четверту позицію в списку найзаможніших людей України?

Журналісти знайшли багато цікавого в декларації про нерухомість і доходи Олександра Гереги.

Квартира по сусідству з Машею Распутіної

Глава сімейства Олександр Герега на цю мить чинний нардеп (член групи "За майбутнє"), тому на сайті НАПКА можна знайти його декларацію за минулий рік.

Документ вражає своєю фундаментальністю, як тільки відкривається в інтернеті. Це величезне полотно з інформацією про неосяжні наділи землі, розкішну закордонну нерухомість й елітні квадратні метри в самому центрі Києва.

Гереги з їх бізнес-імперією (куди крім 62 "Епіцентрів" і 14 магазинів "Нової лінії" входять агропідприємства по всій країні) люди далеко не бідні. Можуть собі дозволити жити на широку ногу. За підрахунками українського журналу "Форбс" пара входила в сотню найбагатших людей нашої країни.

Зі своїм загальним станом в 1,3 мільярда гривень вони займають 4 позицію.

Судячи з декларації, землю Гереги скуповували на початку 2000-х, а елітні квадратні метри - пару років тому. Так, у подружжя є два приватних будинки в самому Києві та чотири квартири.

У тому числі крихітні апартаменти на 29 кв.м в Городку (Хмельницька область) - саме цю адресу нардеп вказує як місце фактичного проживання. При тому, що три інші знаходяться в центрі столиці.

Наприклад, у 2017 році на Людмилу були оформлені апартаменти загальною площею 888 квадратів, з них 390 - житлова площа. Вони знаходяться в віп-будинку на Парковій алеї.

элитный дом

Висотка класу люкс знаходиться на Печерську, фото: kandevelopment.com

Виписка з реєстру прав на нерухоме майно свідчить, що володіння Гереги знаходяться в преміальному ЖК Diamond Hill. Житло на одному з верхніх поверхів і з тераси відкриває розкішну панораму на куполи Києво-Печерської Лаври й Дніпро. За таку видову квартиру бізнес-леді виклала понад 21 000 000 грн.

До речі, в цьому ж будинку доглядала житло російська співачка українського походження Маша Распутіна. Ще у 2013 році її чоловік Віктор Захаров зізнавався, що артистка любить Київ і хоче обзавестися тут нерухомістю.

"Вона завжди мріяла оселитися в цьому місті. На цьому тижні їдемо дивитися апартаменти й оформляти папери", - розповів глянцевому журналу StarHit чоловік попспівачки.

"Маша і Віктор купували пентхаус площею близько 500 кв. м на останньому, 21-му поверсі - підтвердила і київська подруга зірки Наталія Кам'янська. - Інтер'єр квартири буде виконаний в стилі класичного бароко: стіни у всіх кімнатах білого кольору з золотистими візерунками, підлога - з натурального дерева ".

Скандальні маєтки на березі Середземного моря

вилла в Испании

Раніше в одній з вілл Герег був милий ресторанчик, фото: tripadvisor.com

На початку 2019 року прогриміла новина, що сімейство приховує свою закордонну нерухомість. А саме два домоволодіння з ділянками в Іспанії.

Журналісти slidstvo.info розшукали вілли Герег в невеликому курортному містечку Бенікасім. Спочатку про те, що дві ділянки на першій лінії біля моря купило подружжя з України повідомило місцеве видання.

Потім інформацію підтвердив документ з місцевого реєстру нерухомості, який отримали наші колеги.

вилла в Испании

Іспанський особняк подружжя побудований в середземноморському стилі, фото: tripadvisor.com

Маєтки були куплені у 2017 і у 2018 році, але нардеп довгий час не показував це у своїх фінансових звітах. І тільки в декларації за минулий рік, яка була опублікована навесні, з'явилися ці відомості. За іспанські вілли вони виклали майже 93 000 000 грн.

Обидві вілли мають гламурні назви "Дель Мар" і "Ізабель". Вони стоять прямо на березі між двома пляжами й потопають в тіні пальм.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, перша була побудована на початку 19 століття, як "вілла насолоди для вищої буржуазії", а пізніше там проводився літературний конкурс "Квіткові ігри". Друга теж має велику архітектурно-історичну цінність.

На момент покупки там був ресторан з вуличною терасою. Зараз на сайтах для мандрівників відзначається, що заклад закрито.

Земельний банк

Пара мільярдерів активно розвиває агробізнес і молочні напрямки (вже купили 20 ферм).

Вони постійно нарощують оберти й скуповують ділянки сільськогосподарського призначення у Вінницькій, Хмельницькій, Черкаській Київської та Тернопільській областях у свій земельний банк.

Новоселки

У невеликому селі багато земель сільськогосподарського призначення, фото: Владислав Бовтрук, "Країна"

У декларації в Олександра Гереги на них з дружиною числяться 26 ділянок тільки в селі Новосілки, Київської області. При чому наділи величезні за площею від 25 до 400 соток кожен.

Кореспонденти "Країни" побували в Новосілках і з дрона подивилися на володіння Герег.

"Тут у нас мало не пів села належить господареві "Епіцентру", - кажуть місцеві жителі. - Але це не палаци з басейнами, а поля (пасовища і земля під посадку)."

Новосілки є головним центром вирощування саджанців різних сортів плодових, ягідних і декоративних культур, відео: Владислав Бовтрук, "Країна"

Піднявши квадрокоптер ми побачили, що дійсно велику частину території села з населенням 3761 жителя займають незабудовані землі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics