Close button

Тихановська змінює тактику у Білорусі

Тихановська змінює тактику у Білорусі

Читати новину російською мовою, повідомляє Интерфакс.

Зараз ведеться активна робота над зміною тактики протестів в Білорусі, заявила лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

За її словами, близько 80% жителів Білорусі хочуть змін. Протестний рух не слабшає, але приймає інші форми. Люди продовжать виходити на вулиці, проте, щоб протести були більш дієвими, тактику доведеться змінити, і зараз ведеться активна робота над цим, сказала Тихановська в передачі "900 секунд" на телеканалі TV3.

"У країні, де у людини немає ніяких прав, потрібно дуже точно продумувати кожен крок", - сказала лідер опозиції. Вона зазначила, що в Білорусі якомога швидше повинні відбутися справедливі вибори.

"Кожен день ми робимо все можливе, щоб в Білорусі якнайшвидше відбулися нові, справедливі вибори", - сказала Тихановська.

Вона підкреслила, що в Білорусі триває фізичне насильство стосовно громадян як в тюрмах, так і на волі. Подібний рівень насильства з боку керівництва країни - безпрецедентний, сказала опозиціонерка.

Лідер опозиції також зазначила, що країни ЄС підтримали вибір білоруського народу, і висловила подяку всім, хто не визнає результати виборів 9 серпня. Події в Білорусі повинні бути розслідувані на міжнародному рівні, сказала Тихановська.

Білоруська опозиціонерка в п'ятницю прибула з візитом до Риги, де зустрінеться з президентом Латвії Егіл Левітсом, прем'єр-міністром Крішьяніс Каріньш і міністром закордонних справ Едгаром Рінкевич, а також візьме участь в міжнародному форумі з питань політики безпеки "Ризька конференція 2020".

У Білорусі вже понад три місяці тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Опозиція не визнала оголошені владою результати виборів, вважає їх сфальсифікованими. Протестуючі вимагають відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics