Close button

Сирії відправили мільярд доларів

Сирії відправили мільярд доларів

Читати новину російською мовою, повідомляє finanz.ru.

Росія продовжує мільярдні вливання в дружні тиранії третього світу, незважаючи на рецесію в економіці, дірку в бюджеті і зростання числа бідних до 20 мільйонів чоловік.

Сирія отримала з Росії 1 млрд доларів економічної допомоги, повідомив керівник російсько-сирійського міжвідомчого координаційного штабу з повернення біженців Михайло Мізінцев.

Гроші пішли на «гуманітарні цілі, відновлення електромереж і промислового виробництва», а також об'єктів об'єктів релігійного культу, уточнив він.

За словами Мізінцева, в рамках надання гуманітарної допомоги сирійському народові російські міністерства і відомства послідовно просувають проекти в таких напрямках як освіта і медицина, природокористування та житлове будівництво, торгово-економічне та науково-технічне співробітництво. «У Дамаску ефективно діє Центр відкритої освіти російською мовою, де вже пройшли підвищення кваліфікації понад 100 викладачів російської мови, - розповів Мізінцев. - У російських освітніх організаціях вищої освіти сьогодні навчаються 1 319 громадян Сирії. Вже завершили навчання понад 1,9 тисячі молодих фахівців».

Росія вважає Сирію своїм «союзником в близькосхідному регіоні» і має намір дати ясний сигнал: «ми не кинемо (Башара) Асада, бо США показують, що вони роблять зі своїми так званими противниками, вони їх просто вбивають», говорив в січні член міжнародного комітету Радфеда Олег Морозов.

«Ми показуємо, який світопорядок ми хочемо створити. У цьому світопорядку не повинно бути місця "правилам" сильного. Має бути повага до суверенітета і права», - пояснював він. При цьому США, за словами сенатора, «все далі скочуються на периферію світової політики».

Володимир Путін послідовно підтримував Башара Асада, а в 2015 році під приводом боротьби з джихадизмом відкрито виступив на стороні сирійського режиму з метою не допустити повалення президента.

«Військової метою операції є виключно повітряна підтримка сирійських збройних сил в їх боротьбі проти ІГ» - говорив у вересні 2015 року тодішній глава адміністрації президента Сергій Іванов.

На Заході, втім, справжньою метою Росії назвали бажання не допустити повалення Асада і повернути вплив в регіоні. Росію поряд з сирійською владою не раз звинувачували в застосуванні тактики випаленої землі і навмисному обстрілі лікарень і будинків з мирними жителями або помірною опозицією. Росія і Сирія стверджують, що воюють з радикальними джихадистськими угрупованнями, і подібні звинувачення відкидають.

Новини

Популярні теми форуму

analytics