Close button

Секрети тревел-шоу: чого не показують глядачам

Секрети тревел-шоу: чого не показують глядачам

Читати новину російською мовою, повідомляє 24 Канал.

У наш час, щоб подорожувати, не обов'язково виходити з дому. Існує безліч програм, які розповідають і показують найдивовижніші куточки світу. Але мало хто знає, що насправді ховається за камерою оператора і скільки підводних каменів мають такі шоу.

Travel24 спробує розкрити карти популярних програм про подорожі.

Велика кількість моментів, що відволікають

Нерідко ми бачимо на екранах такі сцени, коли ведучого кусають небезпечні тварини або комахи, хтось зі знімальної групи, а іноді й сам ведучий лаються з місцевими жителями. У такі хвилини глядач максимально співпереживає всьому, що відбувається по той бік екрану. Насправді ж, більшість з таких сцен заздалегідь продумані та прописані сценаристами. Такі кадри є розважальними й відвертальними від суті маневрів.

тревел-шоу.jpg

Деякі моменти тревел-шоу – постановні / http://ivona.bigmir.net/

Правда про наслідки економії залишається за кадром

Здається, що учасники тревел-шоу діляться корисною інформацією, як заощадити й весело провести відпустку. Але навіть у Європі не рекомендують зупинятися в дешевих хостелах: у них можна підчепити безліч хвороб. А ведучий ніколи не покаже, що йому погано, після отруєння вуличною їжею.

Реальність може бути іншою

Красиві пейзажі в програмах добре оброблені фахівцями та дібрані професійними операторами. Якщо раніше журналісти аналізували поїздку, показуючи всю правду, зараз головне – яскрава картинка, потрібна глядачеві.

реальность.jpg

Реальність часто відрізняється / adme.ru

Вартість часто неправдива

Процес зйомок нешвидкий, іноді він займає кілька місяців. У той час, коли передача виходить у світ, багато цін на послуги або проживання дещо змінюються. Тому перед тим, як вирушити в подорож – перевіряйте ціни на офіційних сайтах готелів або музеїв.

Читайте также: 10 фильмов для тех, кто соскучился по путешествиям

Реклама викривлює правду

Найчастіше бюджет, що виділяють для зйомок проєкту, невеликий, унаслідок цього доводиться співпрацювати з масою рекламодавців, які хочуть, щоб реклами їх продукції було якомога більше. Через це може страждати глядач, який повірив у слова ведучих телешоу.

Марта Касіянчук

Новини

Популярні теми форуму

analytics