Close button

МОЗ змінить політику підписання декларацій

МОЗ змінить політику підписання декларацій

Читати новину російською мовою, повідомляє InfoResist.

Міністерство охорони здоров'я має намір дозволити укладання декларації з сімейним лікарем в режимі онлайн або забезпечити кожного хворого на коронавірус окремим медиком, який буде вести його впродовж перебігу хвороби.

Про це в ході брифінгу заявив глава МОЗ Максим Степанов.

За словами Степанова, після зараження COVID-19 він вирішив пройти весь шлях лікування в якості звичайного пацієнта. Виявилося, що міністр не укладав декларацію з сімейним лікарем. У зв'язку з цим він заявив, що МОЗ має якнайшвидше знайти рішення, яке дозволить підписувати онлайн-декларації з сімейними лікарями.

"Або це буде онлайн-декларація, або, якщо немає сімейного лікаря, і не буде знайдено, як підписувати декларацію, то будь-який пацієнт, будь-який громадянин України повинен бути забезпечений медичною допомогою і медичним працівником, який буде вести його протягом лікування від COVID- 19", - заявив Степанов.

Разом з тим міністр зазначив, що він не укладав декларацію з сімейним лікарем, через те, що його дружина - лікар, доктор медичних наук, «і просто в нашій родині не було потреби» у сторонньому медикові.

Новини

Популярні теми форуму

analytics