Close button

Конкурент Ryanair на межі банкрутства

Конкурент Ryanair на межі банкрутства

Читати новину російською мовою, повідомляє Интерфакс.

Бюджетний авіаперевізник Norwegian Air Shuttle ASA оголосив про банкрутство двох ключових підрозділів, ставши на даний момент найбільшою жертвою пандемії коронавірусу серед авіакомпаній.

Norwegian планує провести реструктуризацію операцій Norwegian Air International Limited (NAI) і Arctic Aviation Assets DAC (AAA) відповідно до законодавства Ірландії, де зосереджені її активи, повідомляється в прес-релізі компанії.

В рамках реорганізації, яка, як очікується, займе до п'яти місяців, Norwegian намір скоротити борг, продати літаки і залучити новий капітал.

"Ми прийняли рішення про реорганізацію, щоб захистити майбутнє Norwegian в інтересах наших співробітників, клієнтів і інвесторів. Наша мета - знайти рішення, які дозволили б нам стати сильнішими фінансово і захистити авіакомпанію", - сказав головний виконавчий директор Norwegian Якоб Шрам.

Norwegian ще в серпні попереджала, що незабаром може виявитися неплатоспроможною, якщо не зможе домовитися з кредиторами або отримати доступ до додаткового капіталу. Минулого тижня уряд Норвегії відмовило авіакомпанії в другому пакеті допомоги, вважаючи, що її підтримка є не кращим вкладенням коштів платників податків.

Пандемія COVID-19 завдала великої шкоди глобальному туристичному сектору, змусивши авіакомпанії по всьому світу призупинити значну частину операцій, звільнити співробітників і звернутися за фінансовою допомогою, як до держав, так і до інвесторів.

Norwegian, яка зазнавала труднощів і до пандемії, була змушена призупинити експлуатацію практично всього парку літаків і відправити у неоплачувану відпустку 8 тис. осіб, або 80% співробітників.

Авіакомпанія, заснована в 1992 році, швидко перетворилася в конкурента Ryanair і easyJet, і почала розширювати операції, вводячи, крім європейських маршрутів, рейси в США і Азію.

На думку аналітика Spare Bank 1 Markets Ларса-Деніела Уестбі, який ще минулого тижня заявив газеті Financial Times, що Norwegian, ймовірно, оголосить про банкрутство, авіакомпанія може відокремити прибуткові європейські операції від збиткового бізнесу в сфері дальніх авіаперевезень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics