Close button

Поліції дозволять без причини зупиняти машини

Поліції дозволять без причини зупиняти машини

Читати новину російською мовою, повідомляє Авто24.

Поліції дозволять без причини зупиняти машини вночі й в вихідні.

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності розглянув законопроєкт № 2695, який передбачає посилення відповідальності за окремі порушення ПДР і розширює повноваження поліцейських на дорогах. Він рекомендував пом'якшити деякі пункти законопроєкту, але залишив його в цілому.

Поліцейським, зокрема, залишили право зупиняти автомобілі в рамках профілактичних заходів, але тільки вночі (з 22:00 до 08:00), а також у вихідні та святкові дні.

Водій, якого зупинили поліцейські, вже не повинен передавати їм свої документи. Їх можна просто показати. Крім того, водій не зобов'язаний вимикати двигун, тримати руки на кермі й так далі.

У законопроєкті залишилася норма, яка говорить, що при проведенні профілактичних заходів поліцейські не повинні попереджати учасників дорожнього руху про свою присутність будь-якими дорожніми знаками, фішками або спецсигналами.

Комітет Верховної Ради з правоохоронної діяльності рекомендував депутатам розглянути законопроєкт № 2695 у другому читанні, з поправками. Тобто депутати ще мають змогу внести в проєкт зміни під час голосування у залі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics