Close button

Названі найгірші паролі 2020 року

Названі найгірші паролі 2020 року

Читати новину російською мовою, повідомляє Газета.Ru.

У мережі з'явився список найгірших паролів, які вибирали користувачі в 2020 році - таке дослідження щороку публікує компанія NordPass. Ненадійність секретних комбінацій визначається частотою їх використання, а також простотою підбору для зловмисників. Відомо, що багато користувачів нехтують правилами цифрової гігієни і не тільки використовують один і той же пароль для всіх своїх акаунтів, а й ігнорують процедуру його ускладнення, вибираючи найбільш очевидні варіанти.

Цього року лідером антирейтингу NordPass став «123456», який в цьому році використали понад 2,5 млн разів.

На другому місці опинилася «ускладнена версія» першого варіанту - «123456789», використаний майже мільйон разів.

На третьому рядку розташувався новачок рейтингу - «picture1». Решта місць в топ-10 зайняли «password», «12345678», «111111», «123123», «12345», «1234567890» і «senha». За винятком «picture1» всі паролі з першої десятки підбираються кіберзлочинцями менш, ніж за 10 секунд, зазначає NordPass.

Повідомляється, що люди також часто використовують назви груп, фільмів і мультфільмів і інших об'єктів поп-культури як паролі, однак такі комбінації теж вважаються небезпечними. При цьому, як відзначають в NordPass, часте використання подібних паролів може сигналізувати про появу конкретних трендів в суспільстві.

«У минулому році на 184 місці опинився пароль«onedirection». У цьому році він зовсім не потрапив в список. Це може бути викликано тим, що група втратила свою популярність, так як її учасники почали сольну кар'єру, а можливо фанати групи стали більш відповідальними. В цьому році набагато більш поширеними паролями стали «pokemon» і «blink-182» - ми вважаємо, що популярність аніме і групи зараз на підйомі", - заявила порталу Motherboard офіційний представник NordPass Патриція Черняускайте.

Вона також зазначила, що в цьому році відчувається вплив пандемії і переходу на віддалений режим роботи і навчання.

«Ми виявили цікавий тренд - середньостатистичний користувач тепер використовує на 25% паролів більше, ніж на початку цього року.

Згідно з нашим дослідженням, зараз в середньому на одну людину припадає близько 100 паролів.

Найімовірніше, що збільшення кількості паролів викликано установкою більшого числа додатків, ніж зазвичай, через карантин - неважливо, чи належать вони до роботи, або допомагають згаяти час», - повідомила Черняускайте.

Щоб посилити свою безпеку в інтернеті, фахівці радять використовувати двохфакторну ідентифікацію всюди, де вона є доступною. Ідентифікація через електронну пошту - це непогано, але за допомогою SMS - ще краще, так як хакеру доведеться спочатку отримати доступ до вашого телефону, щоб заволодіти аккаунтом. Крім того, не рекомендується використовувати один і той же пароль для різних акаунтів, так як це суттєво підвищує ризик їх крадіжки. Також необхідно поєднувати в комбінації різні регістри букв, використовувати цифри і особливі символи, щоб уповільнити розшифровку пароля спеціальними хакерськими програмами. Нарешті, необхідно стежити за оновленнями безпеки і своєчасно встановлювати всі патчі, що з'являються.

Новини

Популярні теми форуму

analytics