Close button

"Необхідний тритижневий локдаун" - Геращенко

"Необхідний тритижневий локдаун" - Геращенко

Читати новину російською мовою, повідомляє Деловая столица.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні буде збільшуватися, тому правильне рішення — напрацювати пакет підтримки бізнесу і запровадити тритижневий локдаун

Про це в ефірі ток-шоу "Ми всі — українці" на телеканалі ZIK заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає "ДС".

"Особисто моя думка, що карантин вихідного дня — це несерйозно. Вчора відбулася зустріч міністра внутрішніх справ з відомим інфекціоністом пані Голубовською, котра чітко і ясно сказала, що карантин, який триватиме менше 3 тижнів, не матиме ніякого впливу на поширення коронавірусу. Необхідно, щоб було розірвано ланцюг розвитку захворюваності.

Фактично вірус передається через контакт людини з людиною. І якщо продовжує працювати громадський транспорт, якщо ми закриваємо місця з підвищеним скупченням людей тільки на вихідні, а в інші дні вони працюють, то ланцюг вірусу не зупиняється", — сказав заступник міністра.

За його словами, правильне рішення — напрацювати пакет підтримки бізнесу, щоби підприємці змогли отримати втрачені доходи від закриття бізнесу, щоби були виплачені зарплати, і треба йти на тритижневий карантин.

"Все інше — це несерйозно і може закінчитися тим, що у нас може бути зростання кількості хворих до 25-30 тисяч осіб", — заявив Антон Геращенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics