Close button

АМКУ знову оштрафував недоброчесних виробників масла

АМКУ знову оштрафував недоброчесних виробників масла

Читати новину російською мовою, повідомляє Вести.

Антимонопольний комітет України наклав штрафи на загальну суму 30 млн грн на п'ятьох виробників молочної продукції за використання назви "солодковершкове масло" на продуктах, що містять немолочні і рослинні жири.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Відзначається, що за стандартом ДСТУ 4399: 2005 масло повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Домішки рослинного жиру позбавляють продукт назви "вершкове масло".

У комітеті розповіли, що в ході розслідування виявили ряд підприємств, які виробляли суміші з невідомими складовими і при цьому називали продукт "маслом".

"У деяких випадках вміст немолочних і рослинних жирів досягав 90-100%. Така продукція, крім продажу в магазинах і на оптових ринках, поставлялася через систему державних закупівель в школи, дитсадки, інтернати, лікарні", - повідомили в АМКУ.

У відомстві підкреслили, що, називаючи "солодковершковим маслом" продукт, що містить немолочні і рослинні жири, виробники вводили в оману споживачів, а також отримували неправомірні конкурентні переваги, що є порушенням Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції".

"Рішеннями АМКУ були накладені штрафи на наступних недобросовісних виробників: ТОВ "Богодухівський молокозавод" (Харківська обл.) - 20,6 млн грн; ТОВ "Малороганський молочний завод" (Харківська обл.) - 4,4 млн грн; ТОВ "Гайсинський молокозавод "(Вінницька обл.) - 3,6 млн грн; ТОВ"Симол" (Київська обл.) - 1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ додали, що тижнем раніше прийняли рішення щодо ТОВ "Інтер-Мол", яке здійснювало аналогічні дії - компанії доведеться заплатити в бюджет 968 тис. грн.

"Зараз завершується розгляд справ щодо інших виробників молочних продуктів, і порушники будуть притягнуті до відповідальності за порушення конкурентного законодавства", - резюмували в комітеті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics