Close button

Азербайджан порушує перемир'я і займає село Карабаху - ЗМІ

Азербайджан порушує перемир'я і займає село Карабаху - ЗМІ

Читати новину російською мовою

Збройні сили Азербайджану спробували зайняти село Бердашен в Нагірному Карабасі всупереч тристоронньої угоди про перемир'я. Про це повідомляє Telegram-канал WarGonzo російського журналіста Семена Пегова з посиланням на жителів населеного пункту.

Бердашен знаходиться в Мартунінському районі, шість сіл якого повинні перейти під контроль Азербайджану. Разом з тим даний населений пункт відсутній в списку. «Отже, дії Збройних сил Азербайджану йдуть врозріз з умовами припинення бойових дій в Арцахі (самоназва Нагірного Карабаху - Ред.)», - пише WarGonzo.

Уточнюється, що зараз жителі Бердашена самі намагаються не пустити азербайджанських військових на свої території.

9 листопада Росія, Вірменія та Азербайджан ухвалили спільну заяву про припинення вогню. Згідно з документом, воюючі сторони залишаються на зайнятих ними позиціях, до 1 грудня під контроль Азербайджану передаються Агдамський, Газахський, Кельбаджарський і Лачинський райони. Російські миротворці будуть знаходитися уздовж лінії зіткнення і Лачинського коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією.

Бої в Нагірному Карабасі спалахнули 27 вересня. Вірменія і Азербайджан, які 30 років змагаються за цю територію, звинуватили один одного в провокаціях. В ході зіткнень Збройні сили Азербайджану взяли під контроль ряд населених пунктів, в тому числі місто Шуші, розташований в 10 кілометрах від столиці невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР) Степанакерта.

buj60pztef_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics