Close button

Жорсткий карантин вдарив по Приватбанку

Жорсткий карантин вдарив по Приватбанку

Читати новину російською мовою, повідомляє UBR.

У фінустанові побоялися зростання проблемних заборгованостей.

Після введення навесні жорсткого карантину в Україні державний ПриватБанк був змушений практично "обнулити" кредитні ліміти для 11% клієнтів, повідомив керівник відділу з надання роздрібних послуг фінустанови Дмитро Мусієнко.

"Тих, кому ПриватБанк в локдаун практично обнулив кредитний ліміт, - близько 11%. Це були, в основному, клієнти, які не використали свій кредитний ліміт. Найчастіше мова йшла про зниження кредитного ліміту, ніж про його скасування", - розповів він .

ПриватБанк був змушений піти на цей крок, оскільки в іншому випадку почалося б зростання проблемної заборгованості (NPL) у банку, в результаті чого постраждали б і платоспроможні позичальники.

"Отримали б зростання NPL. В результаті банк був би змушений відмовляти в кредитуванні і платоспроможним клієнтам з нормальним рівнем доходів", - зазначив Мусієнко.

Нагадаємо, в середині жовтня портфель проблемних кредитів ПриватБанку, які не пов'язані з колишніми власниками банку, становив 23 млрд грн. 90% з цієї суми (або близько 20 млрд грн) були сформовані до націоналізації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics