Close button

Французький автогігант закриє завод в Європі

Французький автогігант закриє завод в Європі

Читати новину російською мовою, повідомляє Лента.ру.

Французький автогігант Renault вирішив закрити виробництво автомобілів на одному з підприємств в Європі, незважаючи на опір влади країни. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву керівництва компанії.

Йдеться про підприємство в місті Флен-сюр-Сен у 40 кілометрах від Парижа, на якому за майже 70 років зібрали 20 різних моделей автомобілів. В даний час на його потужностях виробляють електрокар Zoe і Nissan Micra. До 2024 року підприємство збираються перепрофілювати під майданчик з переробки та модернізації автомобілів і акумуляторів. Виробництво електрокарів і автомобілів з Флен-сюр-Сен поступово перенесуть на завод в Дуе.

Проти ініціативи виступають місцеві профспілки. На їхню думку, Renault цілком може поєднувати виробництво у Флен-сюр-Сен з іншими видами діяльності. Крім того, в профспілках порахували, що через п'ять років три чверті електромобілів, які Renault збирається продавати, будуть вироблятися в інших країнах. «Renault не може знищити виробничі потужності у Франції і в той же час користуватися державною підтримкою», - йдеться в заяві Французької демократичної конфедерації праці (CFDT).

У травні 2020 року президент Еммануель Макрон представив заходи з відродження згасаючого французького автопрому. Він пообіцяв автовиробникам в обмін на збереження підприємств на території Франції надати їм фінансову підтримку з боку держави в розмірі 5 мільярдів євро під час пандемії коронавірусу.

Перепрофілювання виробництва Renault в Флен-сюр-Сен є частиною масштабного плану з оздоровлення компанії. Він передбачає скорочення близько 4,6 тисячі співробітників у Франції. В цілому Renault планує скоротити близько 14,6 тисячі співробітників по всьому світу, щоб оптимізувати витрати. Останні планується урізати на 2 мільярди євро.

Новини

Популярні теми форуму

analytics