Close button

Чому вірусна інфекція часто викликає пневмонію

Чому вірусна інфекція часто викликає пневмонію

Читати новину російською мовою, повідомляє Medical Xpress.

Нове дослідження швейцарських учених, опубліковане в Proceedings of the National Academy of Sciences, пояснило, чому вірусна інфекція часто викликає пневмонію.

Грип викликається вірусом, але найбільш частою причиною смерті є вторинна бактеріальна пневмонія, а не сам вірус грипу. Пневмококові інфекції - поширена причина пневмонії і одна з основних причин смертності в світі.

Вчені визначили, що раніше перенесена вірусна інфекція грипу викликає зміни в нижніх дихальних шляхах, тим самим підвищуючи чутливість організму до пневмококових інфекцій.

Група дослідників виявила, що здатність пневмокока розростатися в нижніх дихальних шляхах під час грипозної інфекції залежить від багатого живильними речовинами середовища з більш високим рівнем антиоксидантів, який виникає під час вірусної інфекції, а також від здатності бактерій адаптуватися до навколишнього середовища і захистити себе від знищення імунною системою.

Бактерії адаптуються до середовища, збільшуючи виробництво бактеріального ферменту HtrA, який послаблює імунну систему і сприяє росту бактерій в інфікованих грипом дихальних шляхах.

Дослідники припускають, що можливою стратегією боротьби з бактеріальною пневмонією може стати використання інгібіторів протеази для запобігання зростанню пневмококів в легких.

Новини

Популярні теми форуму

analytics