Close button

Вісім причин їсти квашену капусту

Вісім причин їсти квашену капусту

У чому користь квашеної капусти? 8 причин додати квашену капусту в свій раціон. Чим же так корисна квашена капуста для нашого організму? І чи є протипоказання до вживання квашеної капусти? Квашена капуста: користь чи шкода, повідомляє Доктор Берг.

Квашена капуста - це ферментована капуста, т. Е. Поєднання пребіотиків (клітковини) і пробіотиків (корисних бактерій). Єдине протипоказання для вживання квашеної капусти - СИБР (синдром надлишкового бактеріального зростання - коли у вас занадто багато бактерій у тонкій кишці, хоча вони повинні бути в товстій кишці). Як визначити у себе СИБР? Якщо ви поїли квашеної капусти і вам стало погано, то можливо, у вас є СИБР. Якщо ви поїли квашену капусту і все добре, то його немає.

Отже, 8 причин їсти квашену капусту:

1. Квашена капуста допоможе позбутися від того, що заважає засвоєнню корисних речовин. Квашена капуста підвищує доступність деяких фітонутриєнтів.

2. Квашена капуста допоможе знизити газоутворення. Деяких сильно здуває, якщо вони поїдять сирої капусти. Але якщо капусту приготувати на пару або ферментувати, то пучити не буде, оскільки вуглеводи змінилися.

3. Квашена капуста підвищить рівень речовини ацетилхоліну, який стимулює перистальтику і вироблення шлункового соку, а також вироблення ферментів підшлункової залози.

4. Квашена капуста підвищує рівень молочної кислоти. Патогени не люблять кислоту, а корисним бактеріям молочна кислота не зашкодить. Вона пригнічує шкідливі патогени. Також молочна кислота необхідна для засвоєння деяких нутрієнтів.

5. Квашена капуста підвищує рівень вітаміну С в організмі. З усіх доступних нам продуктів у квашеній капусті найбільше вітаміну С. Вітамін С корисний багато для чого: для енергії, для стінок артерій, дуже благотворно впливає на імунну систему.

6. Підвищення рівня К2. Вітамін К2 виводить кальцій з м'яких тканин організму (з суглобів і артерій) і повертає його в кістки. Він не дає накопичуватися кальцію там, де йому не місце. Вітамін К2 є в жирних тваринних продуктах, в жирних молочних продуктах. У квашеній капусті вітамін К2 теж є. Вітамін К2 зміцнює мітохондрії.

7. Квашена капуста допомагає імунітету. У квашеній капусті є пробіотики - корисні бактерії. Клітковина - це їжа для бактерій. 80% імунітету зосереджено в кишечнику.

8. Квашена капуста підвищує рівень вітаміну У. Вітамін U - хімічна речовина під назвою s-метілметіонін. Це природне з'єднання допоможе поліпшити стан при колітах, виразці, запаленні кишечника, гастриті. Капуста в принципі хороша при проблемах з травною системою. Багато людей люблять їсти квашену капусту. Вона відмінно допомагає при запальних процесах в животі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics