Close button

Як виглядатиме школа для 5-річних дітей

Як виглядатиме школа для 5-річних дітей

Читати новину російською мовою, повідомляє Корреспондент.

У парламенті йдуть дебати, чи є проблема в тому, що дитина стане закінчувати середню школу у віці 18 років.

Школа, в якій пропонують вчитися дітям з п'яти років не є школою в класичному розумінні цього слова, заявила народний депутат України від партії "Слуга народу", член комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

"Це не та школа, про яку ми говоримо. Це буде перший клас, але не такий, де діти будуть сидіти за партами, це буде перехідний період між садком і школою", - пояснила вона.

За її словами, депутати зараз вивчають досвід інших держав, де діти починають вчитися в більш ранньому віці.

"Ми почали обговорювати питання 12-річної школи, діти, що вступають до школи у віці шести років, будуть закінчувати її в 18 років, а ті, хто у віці семи років - в 19 років. Ми дискутуємо, чи є в цьому проблема, ми аналізуємо досвід інших країн", - повідомила нардеп.

Вона додала, що більшість європейських країн працює саме за такою системою.

"Але є і досить велика кількість країн, де прийнято рішення про те, що діти йдуть до школи з п'яти років".

За словами Грішиної, якщо в Україні буде прийнято рішення про п'ятирічних школярів, то "це однозначно не буде так, що п'ятирічна дитина одягне шкільну форму, візьме рюкзак і піде в школу".

Раніше виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що пропозиція про початок навчання для дітей з п'яти років не передбачає для них 35-хвилинних уроків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics