Close button

Черговий таємничий моноліт знайшли в Румунії

Черговий таємничий моноліт знайшли в Румунії

Читати новину російською мовою, повідомляє Обозреватель.

Загадковий металевий моноліт невідомого походження з'явився в Румунії після того, як аналогічний артефакт, знайдений в американській пустелі Юта, загадково зник.

Блискучий трикутний стовп знайшли на пагорбі Батче Доамней у місті П'ятра-Нямц.

Його виявили за кілька метрів від відомої археологічної пам'ятки Петродавської дакійської фортеці, побудованої давніми даками між 82 р. до н.е. і 106 р. н.е.

Монолит увидели на холме Батча Доамней

Артефакт виявили після того, як схожий моноліт знайшли в пустелі Юти, що викликало припущення про інопланетне втручання або роботу жартівника, натхненного романом "2001: Космічна одіссея".

У книзі Артура Кларка, яку пізніше екранізував Стенлі Кубрик, моноліт уперше з'являється на Землі в Африці три мільйони років тому.

У штаті Юта стовп, який виступав приблизно на чотири метри з червоних скель, помітили минулої середи,18 листопада, місцеві чиновники, які з вертольота рахували диких баранів.

Однак у п'ятницю, 20 листопада, ввечері тригранна структура зникла.

У Румунії трикутна структура має трохи більшу висоту, а одна її сторона звернена до гори Чахлау, відомої як Священна гора.

Румунська влада досі не знає, хто несе відповідальність за зведення таємничого моноліту.

Моноліт у Румунії, на відміну від артефакту в Юті, являє собою не прямокутник, а прямокутну трапецію зі скошеною вершиною. Крім того, його поверхню покривають "візерунки".

Загадковий артефакт виявили в Румунії

Борис Бондар

Новини

Популярні теми форуму

analytics