Close button

Уражені коронавірусом легені знищують самі себе

Уражені коронавірусом легені знищують самі себе

Читати новину російською мовою, повідомляє Обозреватель.

Уражені коронавірусом легені більше не здатні виконувати свою функцію. А намагаючись врятуватися, в якийсь момент вони починають знищувати самі себе.

Про це в інтерв'ю розповіла лікарка-патологоанатомка Львівського обласного патологоанатомічного бюро Аліна Колесник. Медикиня зізналася, що за 9 років практики ідеальних легень у померлих не бачила, але в нинішній ситуації процес їхнього ураження виглядає зовсім інакше.

"Будь-які легені після смерті людини змінені. У людей, які померли від серцево-судинних захворювань, наявний набряк, у курців – велика кількість антракотичного пігменту. Іноді страшно виглядають легені людей, які просто жили поряд із трасами, через смог, який у них осідає. А в разі коронавірусу ми бачимо масивні легені, важкі, набряклі, безповітряні, твердої щільності. Вони мають брудно-малиновий колір. Просвіти альвеол звужені, міжальвеолярні перегородки потовщені", – описала вона.

Лікарка зазначила, що такі зміни викликає і грип, а також панкреонекроз у разі важких форм панкреатиту. Також Колесник уточнила, що в організмі людини є органи, які під час ураження заміщуються сполучною тканиною. Наприклад, якщо сильно порізатися, то з часом утворюється рубець. Таке саме, за її словами, відбувається з легеневою тканиною, коли її вражає коронавірус.

Марина Лисничук

Новини

Популярні теми форуму

analytics