Close button

Автомобіль, який найкраще продається в Китаї

Автомобіль, який найкраще продається в Китаї

Читати новину російською мовою, повідомляє 3Dnews.

Найбільш продаваним в Китаї став електромобіль за $ 4400. Він має запас ходу 120 км і заряджається від домашньої розетки.

Китайський виробник електрокарів компанія SAIC-GM-Wuling Hongguang повідомив про рекордний обсяг продажів електромобілів MINI EV, яких в листопаді було продано понад 30 тис. штук. Електромобіль Hongguang MINI EV - це маленький двомісний електрокар для щоденних поїздок на роботу і в магазин, але саме такий необхідний переважній більшості міських жителів.

Електромобіль MINI EV випускається в трьох версіях, які відрізняються ємністю батареї і дальністю пробігу. Молодша і середня модель озброєні тяговим акумулятором ємністю 9,3 кВт · год, а старша - на 13,9 кВт · год. У першому випадку електромобіль проїжджає на повному заряді до 120 км, а в другому - до 170 км. Вартість початкової моделі становить 28 800 юанів ($ 4400), середньої - 32 800 юанів ($ 5000), а старшої - 38 800 юанів ($ 5900).

Всі три моделі мають однаковий електродвигун потужністю 20 кВт з максимальним обертовим моментом 85 Нм. Швидку зарядку акумулятори моделей MINI EV не підтримують і можуть заряджатися тільки від побутової мережі 220 В, так що на зарядку щоразу йде від 6,5 до 9 годин. Але якщо потрібні не «шашечки», а їздити - електрокар MINI EV видається цікавим міським варіантом особистого транспорту.

За повідомленням виробника, в листопаді понад 96% покупців MINI EV були звичайними рядовими громадянами. Тим самим в день китайці купували понад 1100 електромобілів цієї марки. В окремі дні листопада було встановлено рекорд продажів - понад 2000 електромобілів на добу. Всього в листопаді продано 33 094 електромобіля MINI EV, що стало абсолютним рекордом продажів серед китайських виробників автомобілів на новій енергії.

Додамо, у вересні компанія продала 14 495 машин і 20 631 одиниць в жовтні. У той же час в Китаї зростає попит на більш дорогі електромобілі Tesla, випуск яких компанія Ілона Маска також нарощує. У жовтні шанхайський завод Tesla встановив новий рекорд, випустивши за місяць 22 929 електромобілів Model 3. Але це вже інша історія.

Новини

Популярні теми форуму

analytics