Close button

Путін доручив почати масову вакцинацію

Путін доручив почати масову вакцинацію

Читати новину російською мовою, повідомляє Интерфакс.

Виробництво вакцини від коронавірусу дає можливість почати масову вакцинацію в РФ вже на наступному тижні. Про це повідомив президент РФ Володимир Путін на нараді з відкриття багатофункціональних медцентрів Міноборони в режимі відеоконференції в середу.

Він зазначив, що найближчим часом буде вироблено близько 2 млн доз вакцини "Супутник V", що дає можливість почати масштабну вакцинацію населення, в першу чергу лікарів і вчителів.

"Якщо ви вважаєте, що ми до такого кроку підійшли впритул, то просив би вас організувати роботу таким чином, щоб в кінці наступного тижня ви приступили до масштабної вакцинації", - сказав Путін, звертаючись до віце-прем'єра Росії Тетяни Голікової.

Голікова, в свою чергу, зазначила, що вже зроблено оцінку можливостей і "зараз завершується підведення підсумків".

"У нас є можливість почати масштабну вакцинацію вже в грудні. Зараз ми оцінюємо перші пріоритетні групи населення, дві з них ви згадали - це лікарі та педагогічні працівники", - розповіла вона.

За її словами, також розглядається ширший склад.

"Ще раз хочу підкреслити, що це буде здійснюватися на добровільній основі. Для людей ця вакцинація буде здійснюватися безкоштовно", - заявила Голікова.

"На цьому тижні, я сподіваюся, я просто впевнена, що ми завершимо всі підготовчі заходи, щоб доповісти вам про готовність масштабно розпочати її на наступному тижні", - сказала російський віце-прем'єр.

Президент Росії у відповідь запропонував почати все-таки масштабну вакцинацію на наступному тижні.

"Я розумію, що ви говорите дуже обережно, ми повинні дотримуватися цих обережностей - все вірно. Але я знаю, що в цілому і промисловість, і мережа до цього готові. Давайте зробимо цей перший крок", - заявив Путін.

В Росії зараз готують до масового поширення дві вакцини проти нового коронавірусу - "Супутник V", розроблену Центром імені Гамалії, і "ЕпіВакКорона" від центру "Вектор". Ще одна вакцина - від Центру імені Чумакова знаходиться на стадії підготовки до клінічних випробуваннями третьої фази.

У російському МОЗ 27 листопада повідомляли, що початок масової вакцинації від коронавірусу в Росії запланований на січень-лютий, а вакцинація груп ризику - з грудня.

У Кремлі в середу, 2 грудня, підкреслили, що вакцинація від коронавірусу буде проходити на добровільних засадах. "Вся вакцинація (...) на добровільній основі", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам.

Новини

Популярні теми форуму

analytics