Close button

Google оголосила п'ять нововведень Android

Google оголосила п'ять нововведень Android

«Кухня» емодзі, спрощена навігація в Картах і не тільки, повідомляє iXBT.com.

Компанія Google оголосила про прийдешні нововведення в мобільній операційній системі Android, які стануть доступні в найближчі тижні - протягом зими.

По-перше, у віртуальній клавіатурі Gboard стане доступна Emoji Kitchen, яка дозволить «змішувати» улюблені емодзі, створюючи власні нові варіанти, кількість можливих комбінацій перевищує 14 тисяч.

Android_WinterSpotlight_EmojiKitchen_001

Зараз «Кухня» доступна в бета-версії Gboard, нова версія Emoji Kitchen скоро стане доступна в Google Play для смартфонів на основі Android 6.0 Marshmallow і новіших версіях ОС.

По-друге, Google зробить доступною навігацію Voice Access, яка вже є в Android 11, для всіх смартфонів глобально на основі Android 6.0 Marshmallow і новіших версій ОС. Функція спрощує голосове управління смартфоном для тих користувачів, яким незручно користуватися сенсорним введенням.

В Google Maps (Google Карти) нова вкладка Go дозволить швидко побудувати маршрут до улюблених місцях без необхідності вводити адресу, наприклад, для поїздки в школу або на роботу. Вкладка показує маршрут, інформацію про пробки і затори, а також орієнтовний час прибуття.

Також в Google Play має з'явитися більше аудіокниг. Видавці в США і Великобританії для цього отримають на початку 2021 року новий тестовий інструмент для швидкого автоматичного створення аудіокниг.

І, нарешті, оновлена функція Nearby Share дозволить легко ділитися додатками з онлайн-магазину Google Play. Функція працює з розташованими недалеко смартфонами Android, для передачі не потрібно Wi-Fi або стільникового зв'язку. Це оновлення теж стане доступна в найближчі тижні.

Android_NearbyShare_BlogAsset_Update_02_

Новини

Популярні теми форуму

analytics