Close button

В Африці знайшли бронетехніку з російськими прапорами

В Африці знайшли бронетехніку з російськими прапорами

На військовому параді в Бангі на честь 62-ї річниці незалежності Центральноафриканської Республіки (ЦАР) помітили броньовані розвідувально-дозорні машини (БРДМ-2) під прапором Росії, повідомляє Лента.ру.

В описі до фотографіями йдеться, що на кадрах зображені бійці російської ПВК. Відзначається, що вони забезпечували безпеку військового і цивільного керівництва країни під час святкових заходів.

У серпні 2019 року телеканал CNN опублікував розслідування про діяльність російських фахівців в ЦАР. За даними журналістів, на вулицях міст країни висять плакати з проросійськими гаслами, а місцеве радіо транслює російську музику і уроки російської мови.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в 2018 році заявляла, що інформація про російських інструкторів в ЦАР грубо спотворюється пресою. Вона нагадала про офіційну інформацію, наявну у відкритому доступі, і знову розповіла, що в ЦАР були спрямовані 175 російських інструкторів - 170 цивільних і 5 військових.

Москву неодноразово звинувачували у використанні найманців в різних країнах. Зокрема, повідомлялося, що ПВК Вагнера - неофіційне збройне формування, яке пов'язують з петербурзьким бізнесменом Євгеном Пригожиним, - надає послуги із забезпечення безпеки в декількох державах Африки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics