Close button

Як самостійно перевірити чи здорове ваше серце

Як самостійно перевірити чи здорове ваше серце

Серце - унікальний орган. Він ні на хвилину не припиняє свою роботу від народження людини і до самої його смерті. Якщо ваше серце почало "барахлити", є простий домашній спосіб перевірити, як воно працює. Для цього не знадобляться ніякі спеціальні прилади або пристосування, повідомляє Econet.

Серцево-судинні захворювання є лідером в сумному списку основних причин смертності на планеті. Це пов'язано з темпами життя, постійними стресами, які відчувають люди. Психологічний пресинг, дефіцит сну, втому, багатогодинна робота за комп'ютером і недолік фізичних навантажень шкодять серцю. Картину погіршує нездорове харчування, що включає фастфуд, жирну, гостру їжу.

Як перевірити здоров'я серця

Якщо ви починаєте відчувати тривожні сигнали, які посилає вам організмом, і хочете переконатися, що з вашим серцем все в порядку, є простий і швидкий спосіб перевірки роботи серця.

Ви вважаєте, що регулярні стреси на роботі або ваше сімейне життя негативно позначаються на здоров'ї, або приводом для тривог є ваш похилий вік? Ймовірно, вам слід перевірити своє серце.

Серце людини - міцний орган, якщо можна так сказати. На нього не так-то просто впливати. Але ключова проблема в тому, що, при виникненні збоїв у роботі серця, останні буває важко виявити.

Показник пульсу - один з ключових параметрів. Тому почати необхідно саме з вимірювання пульсу. Цей крок одразу покаже, як працює серце.

Зручно, що для цього не знадобиться якесь медичне обладнання або спеціальні медичні навички, а просто вашу увагу і 5 хвилин часу.

Лікарі вважають, що вимір частоти пульсу може навіть врятувати життя людині, тому освоївши даний метод, ви відчуєте себе спокійніше.

Як правило, частоту пульсу вимірюють в стані спокою, для цього потрібно просто сісти на стілець. Але саме в цьому тесті вам не обов'язково постійно бути нерухомим.

Як виміряти частоту пульсу

1. Потрібно покласти руки на рівну поверхню долоні вгору, лікті одночасно трохи підняті. Зробити глибокий вдих і видих, так ви заспокоїтеся.

2. Легко натиснути на променеву вену (біля основи великого пальця на зап'ясті між сухожиллям і кісткою) вказівним і середнім пальцями іншої руки і порахувати кількість ударів пульсу протягом однієї хвилини.

3. Це і є вимір пульсу. Запишіть показання.

4. Наступний етап - невелика розминка. Встати і зробити вправу «стрибки» протягом 45 секунд. А тепер ще раз виміряти частоту пульсу, але тепер в положенні стоячи. Записати показання.

5. Відпочити в продовження однієї хвилини і ще раз виміряти частоту пульсу в положенні сидячи протягом хвилини. Записати показання.

Після цього необхідно буде провести нескладні розрахунки.

Для цього треба скласти три отриманих числа (пульс в стані спокою, безпосередньо після вправи і через хвилину після вправи) і відняти від отриманої суми число 200. Потім розділити отримане число на 10.

Підсумкові показники:

1 - 5 - У людини міцне, здорове серце. Швидше за все, він веде здоровий спосіб життя.

6 -10 - Серце працює належним чином, але варто звернути увагу на його роботу, особливо, якщо підсумкове число дорівнює 10. Рекомендується вести здоровий спосіб життя: правильне харчування, помірні фізичні навантаження достатній сон і відсутність тривог.

11 - 15 - Серце, що називається, «на межі». Щоб запобігти необоротну хвороба серця, слід переглянути спосіб життя. Включити в раціон: рибу, вівсяну кашу, ягоди, темний шоколад, горіхи, оливкове масло, червоне вино, зелений чай. Також актуальні помірні фізичні навантаження і повноцінний сон.

Більше 15 - Негайно записатися на прийом до кардіолога. Хоча вимірювання частоти пульсу не зважає затвердженим офіційно медичним тестом, ці свідчення про що свідчать.

Норма пульсу по віковим групам у чоловіків і жінок

Як самостійно перевірити здорово чи ваше серце

Частота пульсу - один з життєво важливих показників здоров'я. Він демонструє число скорочень (ударів) серця в одну хвилину. Швидкість серцебиття коливається і пов'язана з фізичною активністю, емоційними реакціями і ситуаціями, в яких перебуває людина.

Бережіть своє серце, адже воно протягом життя людини ні на хвилину не припиняє своєї роботи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics