Close button

Знайдені творці загадкових сталевих монолітів

Знайдені творці загадкових сталевих монолітів

Обійшлося без конспірологічних теорій, повідомляє Лайфхакер.

В кінці листопада в пустелі Юти виявили таємничий сталевий моноліт, який немов виріс посеред скель. Його походження викликало чимало запитань, адже ніхто не знав, коли і як значна металева конструкція з'явилася посеред безлюдної місцевості. Не минуло й тижня, як обеліск зник, так само таємничо, як і з'явився.

Трохи пізніше в Румунії був виявлений схожий моноліт, а слідом в Каліфорнії знайшли і третій. Прихильники конспірологічних теорій вже почали шукати таємний сенс таких послань, висуваючи самі фантастичні версії про позаземні технології. Однак 4 грудня в Мережі з'явився більш ніж прозорий натяк на справжніх творців обелісків.

Спільнота художників, відома як The Most Famous Artist, розмістила фотографії монолітів на своєму веб-сайті та в соціальних мережах, які натякають на те, що все це їх рук справа. На одному з фото можна помітити обеліск ще до установки, поруч з навантажувачем. Художники відзначили, що готові продати такий моноліт за 45 000 доларів.

У коментарях з іншим фото моноліту користувачі запитали: «Це був ти?». На що The Most Famous Artist відповіли: «Якщо під "ти" ви маєте на увазі нас, то так».

Mashable звернувся до засновника The Most Famous Artist Метті Мо. Незважаючи на те, що його колектив додав на свій веб-сайт розділ, присвячений моноліту, Мо не став ні підтверджувати, ні спростовувати факт причетності до їх установки:

«Я не можу багато говорити через питання законності початкової установки. Я можу сказати, що ми добре відомі трюками такого роду, і в даний час ми пропонуємо справжні арт-об'єкти у вигляді монолітів як послугу. В даний час я не можу випускати додаткові зображення, але я можу пообіцяти більше інформації найближчим часом, дні і тижні ».

Також Mashable запитав Мо «навіщо ви це робили?», І відповідь поставила в глухий кут:

«Що може бути краще, ніж закінчити цей зіпсований рік, дозволивши світу на короткий час подумати, що інопланетяни вступили з нами в контакт. І пізніше розчаруватися, дізнавшись, що це просто жарт The Most Famous Artist».

Втім, не всі вірять в те, що саме The Most Famous Artist поставили перший моноліт. Мо міг просто обіграти цю ідею, щоб заробити на настільки популярній в Мережі темі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics