Close button

10 добрих фільмів для затишного зимового вечора

10 добрих фільмів для затишного зимового вечора

Зима прийшла офіційно. А це значить, що пора діставати пледи і м'які шкарпетки, заварювати какао і дивитися вечорами улюблене кіно, повідомляє Лайфхакер.

Для вас - добірка фільмів, які гарантовано зроблять вечір теплим і затишним.

1. День бабака

  • США, 1993 рік.
  • Тривалість: 101 хвилина.
  • IMDb: 8.

Фільми для затишного вечора: «День бабака»

Мабуть, це один з найзнаменитіших фільмів з Біллом Мюрреєм. Він грає метеоролога Філа Коннорс, який кілька лет 2 лютого приїжджає в невелике американське містечко на святкування Дня бабака.

Але в цей раз щось пішло не так. Філ застряг в часі. 2 лютого тепер на його календарі завжди. І всі події цього дня герой проживає знову і знову. Спочатку його навіть бавила ця ситуація. Весело бути провидцем і знати, що станеться далі. Але незабаром метеоролог розуміє, що хочеться нарешті перегорнути сторінку календаря. І він робить все, щоб вирватися з цієї часової петлі.

2. Інтуїція

  • США, 2001 рік.
  • Тривалість: 90 хвилин.
  • IMDb: 6,9.

«Інтуїція»

Сара і Джонатан приходять в один і той же магазин, щоб купити рукавички. Навколо різдвяна метушня, всі готуються до свят. Пара знайомиться і проводить вечір разом. Правда, кожен з них не вільний. Обмінятися телефонами вони не наважуються та вважають за краще довіритися долі. Сара пише свій номер на обкладинці випадкової книги в букіністичному. Джонатан залишає свій на грошовій купюрі. Якщо їм судилося зустрітися, так і буде.

Це приклад максимально романтичного фільму з хорошим небанальним сюжетом. У головних ролях молодий Джон Кьюсак і тоді ще не дуже відома Кейт Бекінсейл.

3. Відпустка за обміном

  • США, 2006 год.
  • Тривалість: 130 хвилин.
  • IMDb: 6,9.

Фільми для затишного вечора: «Відпустка за обміном»

Історія про двох жінок, які опинилися в схожих ситуаціях. На носі різдвяні свята, але їм не до веселощів. Щоб хоч трохи відволіктися, героїні вирішують змінити обстановку.

Айріс - талановита журналістка. Живе в провінційному передмісті Лондона в невеликому і затишному котеджі. Вона давно і сильно закохана в чоловіка, який не відповідає взаємністю. Аманда - власниця успішного рекламного агентства в Нью-Йорку. Її бізнес процвітає. Здається, у дівчини є все: розкішний особняк, красивий чоловік, безбідне життя. Але вона цілодобово сидить на роботі і додому забігає лише поспати. Чоловік бачить її так рідко, що завів коханку.

Дівчата знайомляться на сайті тимчасового обміну будинками. Айріс виявляється в шикарних апартаментах, а Аманда приїжджає в абсолютну сільську глушину.

У фільму по-справжньому зірковий склад: Кемерон Діас, Кейт Вінслет, Джуд Лоу. Загалом, хороший вечір з таким кіно забезпечений.

4. Любов крізь час

  • США, 2014 рік.
  • Тривалість: 113 хвилин.
  • IMDb: 6,2.

Фільми для затишного вечора: «Любов крізь час»

Дія розгортається в 1919 році. Пітер Лейк з легкістю може проникнути в будь-який будинок, ніж активно користується, щоб вижити. Дрібні крадіжки - його справа. Одного разу герой виявляється в багатому особняку, де зустрічає красуню Беверлі. Молоді люди закохуються, але у Пітера є минуле, яке не дає йому спокою: за ним полює демон Перлі Сомс, який готовий на все, щоб розлучити закоханих.

Беверлі повільно вмирає від невиліковної хвороби. А Пітер гине від рук свого переслідувача, але це ще не кінець. Злодій виявляється безсмертним.

Любов і пристрасть, містика і магія - фільм точно не з нудних. У головній ролі - Колін Фаррелл, і він тут на висоті.

5. Готель "Гранд Будапешт"

  • США, Німеччина, 2014 рік.
  • Тривалість: 95 хвилин.
  • IMDb: 8,1.

«Готель

Простий консьєрж готелю "Гранд Будапешт" Густав дружить з постійною гостею готелі мадам Д. Багата старенька заповідає герою одну зі своїх колекційних картин. Але після смерті мадам Д. за загадкових обставин її син не хоче ділитися спадщиною з якимось консьєржем. Він звинувачує Густава у вбивстві матері. У підсумку все закінчується втечею з в'язниці та полюванням за скарбами на тлі затишшя між двома світовими війнами.

Комедія Уеса Андерсона обвішана нагородами, як новорічна ялинка. П'ять "Оскарів", один "Золотий глобус", п'ять премій Британської кіноакадемії.

6. Мій хлопець - ангел

  • Росія, 2011 рік.
  • Тривалість: 93 хвилини.
  • IMDb: 6,7.

Фільми для затишного вечора: «Мій хлопець - ангел»

Дівчина Саша випадає з вікна, коли намагається врятувати свого кота. Приземлення виявляється вдалим - прямо на ангела на ім'я Серафим. Як він потрапив у Москву? І чи дійсно з'явився з небес? Спочатку героїня вважає Серафима божевільним і ні в що не вірить, проте докази незаперечні. У підсумку Саша закохується в нового знайомого, але дівчині доведеться вирішити, відпустити його чи ні.

Милі герої, на яких хочеться дивитися. Простий, але цікавий сюжет. Особлива атмосфера передноворічної Москви. Російські романтичні комедії не такі вже безнадійні. Принаймні, цей фільм можна сміливо і самим дивитися, і друзям радити.

7. Тариф Новорічний

  • Росія, 2008 рік.
  • Тривалість: 83 хвилини.
  • IMDb: 6,2.

«Тариф Новорічний»

Головний герой Андрій перед Новим роком купує собі мобільний телефон і в навантаження отримує безкоштовний тариф "Новорічний". Хлопець зустрічає свято разом з друзями на Красній площі. Під бій курантів він набирає випадковий номер, щоб привітати незнайомої людини, зробити комусь приємне. Так герой знайомиться з Оленою, яку нещодавно покинув коханий.

Герої багато спілкуються і вирішують зустрітися наживо. Тут-то і з'ясовується, що Андрій живе в 2009 році, а ось Олена ще в 2008-му. Молода людина намагається знайти дівчину і приходить до неї додому. Виявляється, вона загинула в аварії прямо в новий 2009 рік. І тут починається найцікавіше. Андрій кидає всі сили, щоб врятувати Олену.

8. Маленькі жінки

  • США, Канада, 1994 рік.
  • Тривалість: 113 хвилин.
  • IMDb: 7,3.

Фільми для затишного вечора: «Маленькі жінки»

Сестри Марч живуть в дружній родині в невеликому містечку Нової Англії. Незважаючи на складні часи і розпал Громадянської війни, дівчат хвилює те, що і більшість підлітків: любов, великі плани на життя, вихід у світ. Хоча сестри виховувалися однаково, характери, цілі і мрії у них різні. Наприклад, старша не бажає йти за звичним маршрутом з вдалим заміжжям і дітьми. Вона хоче стати письменницею. Правда, мрія виявляється під загрозою, коли дівчина знайомиться з чоловіком, готовим прийняти її складний характер.

Фільм знятий за однойменним романом Луїзи Мей. На екрані можна побачити Вайнону Райдер і дванадцятирічну Кірстен Данст. Картина удостоїлася трьох номінацій на "Оскар".

9. Поки ти спав

  • США, 1995 рік.
  • Тривалість: 99 хвилин.
  • IMDb: 6,7.

Фільми для затишного вечора: «Поки ти спав»

Сором'язлива Люсі ніяк не наважується познайомитися з чоловіком, якого бачить щоранку. Одного разу він стає жертвою нападу і дівчина в останню секунду рятує його з-під коліс потяга. Так вона дізнається, що молоду людину звуть Пітер. Після того, що сталося він впадає в кому. А сім'я Пітера помилково приймає Люсі за його наречену. Героїня не поспішає спростовувати цю інформацію, але і як бути далі теж не знає.

Мабуть, це одна з найвідоміших романтичних комедій з Сандрою Буллок. За неї вона навіть отримала номінацію на "Золотий глобус".

10. Про що ще говорять чоловіки

  • Росія, 2011 рік.
  • Тривалість: 98 хвилин.
  • IMDb: 6,5.

«Про що ще говорять чоловіки»

До Нового року залишається кілька годин. Кращі друзі Слава, Льоша і Каміль приїжджають в офіс до Саші. Той вплутався в дурну історію на дорозі і тепер під його вікнами чергують здоровані, від яких нічого хорошого чекати не доводиться. Чоловіки намагаються знайти вихід з цієї ситуації і паралельно обговорюють свої життя, в яких все не так просто. З'ясовується, що Славі жінки дорожче друзів. Льоша намагається зустріти Новий рік з коханкою і потім встигнути до дружини. Каміля чекає вдома кохана, а він змушений стирчати в офісі. Коли все так заплуталося, героям залишається лише пити і філософствувати. Але ніхто і не говорив, що таке проведення часу не здатне вирішити їх проблеми.

У головних ролях актори знаменитого «Квартету І», на рахунку якого вже не одна вдала комедія. Фільм сподобається навіть тим, хто на дух не переносить затишні вечори, пледи і какао. В даному випадку можна і без них обійтися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics