Close button

12 ознак нездорових ревнощів

12 ознак нездорових ревнощів

«Любов - це той стан, в якому щастя іншої людини є обов'язковою умовою вашого власного щастя. Ревнощі - це хвороба, в той час як любов - здоров'я. Незрілий розум часто плутає одне з іншим і вважає, що чим сильніше ревнощі, тим сильніше любов », - Роберт Хайнлайн, повідомляє Клубер.

Ревнощі часто порівнюють з зеленооким чудовиськом, і вона ні в якому разі не може бути хорошою.

Ревнощі - це нездорова поведінка, яке зазвичай безпосередньо пов'язано з невпевненістю людини в собі.

Ви не повинні навмисно намагатися викликати почуття ревнощів у своєму партнері, а він, у свою чергу, повинен довіряти вам, коли ви проводите час з друзями, яких він може не знати, чи коли ваш телефон розрядився, і він не може до вас додзвонитися.

Але правда в тому, що всі люди час від часу ревнують. Головне в таких ситуаціях - розпізнати ці почуття і не дозволяти їм контролювати вашу поведінку.

Але як зрозуміти, що ваш партнер може проявляти до вас нездорову ревнощі? У цій статті ви знайдете 12 ознак, які допоможуть в цьому розібратися.

Читайте також: Гороскоп на тиждень з 7 - 13 грудня: що пророкують зірки

1. Він завжди підозрюють вас у чомусь поганому

Коли ваш партнер починає постійно вас в чомусь підозрювати, нічим хорошим це зазвичай не закінчується. Це ознака нездорового поведінки, особливо по відношенню до людини, який тобі близький. Така ревнощі і підозри можуть зруйнувати будь-які відносини.

Навіть якщо вам і подобається, що ваш партнер в найдрібніших подробицях розпитує про те, як пройшов ваш вечір, навчитеся розуміти одну річ: він це робить або тому що ревнує вас, або тому, що переживає за вас. Це дуже велика різниця.

2. Він хоче вас контролювати

Можете бути впевнені в тому, що ваш партнер проявляє нездорову ревнощі, якщо намагається контролювати всі аспекти вашого життя. Іноді його поведінка може бути настільки владним і агресивним, що лякає вас.

Якщо партнер перевіряє ваш телефон, забороняє зустрічатися з друзями, стежить за вами і звинувачує у брехні і зради, цього немає ніякого виправдання. Швидше біжіть від нього, це точно не любов.

3. Він постійно знаходиться поруч з вами

Якщо ваш партнер ходить всюди за вами, це ще одна ознака нездорової ревнощів. Він може кинути всі свої справи просто для того, щоб завжди бути поруч і наглядати за вами.

Навіть якщо вам і приємно, що ви проводите разом стільки часу, не ігноруйте це нездорове і небезпечну поведінку. Закинути своє життя заради того, щоб контролювати свого партнера через ревнощі - це не нормально.

Читайте також: 6 пам'яток, які скоро зникнуть

4. Ви помічаєте ознаки того, що він часто нервує

Ваш партнер червоніє, хмуриться або стискає кулаки, коли бачить, як ви з кимось розмовляєте? Він не зводить з вас очей протягом усього часу?

Це ще одна ознака нездорової ревнощів, особливо якщо крім цього партнер перевіряє ваш телефон, намагається контролювати і завжди хоче знати, де ви знаходитеся.

5. Він завжди хоче знати, чим ви зайняті

Якщо ваш партнер завжди чекає докладного звіту про те, де ви були, що робили і з ким зустрічалися, то це говорить про його нездорової ревнощів.

Ви не можете знати все про свого партнера, точно так же, як і він не може знати все про вас. Ви не повинні перед ним звітувати, і в найдрібніших подробицях розповідати про все, чим займалися, просто щоб заслужити його довіру.

6. Він завжди хоче бути з вами на зв'язку

Коли ваш партнер постійно пише і телефонує вам, і починає сходити з розуму, якщо ви не берете трубку, то таким чином він проявляє нездорову ревнощі.

Якщо він постійно звинувачує вас у тому, що ви не відповіли на його дзвінок або повідомлення, то задумайтеся. Це точно нездорова поведінка.

7. Він хоче, щоб ви вели себе певним чином

Ваш партнер хоче, щоб ви змінили свою поведінку, щоб відповідати його вимогам? Він вважає, що має повне право вказувати вам що робити, а що ні? Ви боїтеся йому перечити, тому що не хочете скандалу?

Якщо ви відповіли «так» на всі питання, значить ваші стосунки в небезпеці, і вам потрібно скоріше їх закінчувати.

Читайте також: Як нарядити новорічну ялинку: ідеї та тренди

8. Він не схвалює ваших друзів

Якщо ваш партнер не схвалює ваше спілкування з друзями і сім'єю або ж ваші захоплення, то це явна ознака неконтрольованої ревнощів.

Він бачить в цьому загрозу, адже якщо у вас буде своя життя, друзі і хобі, які будуть приносити вам щастя, то ви кинете його. Ні в якому разі не вітайте така поведінка з його боку і не кидайте заради нього те, що любите.

9. Він емоційно залежимо

Емоційна залежність - це ще одна з ознак нездорової ревнощів. Якщо ваш партнер сильно залежимо від вас, то він не захоче вас ні з ким ділити.

Можливо, він веде себе так тому, що боїться залишитися один, і це підштовхує його до того, щоб вчепитися в вас і ніколи не відпускати. Навіть якщо він і помітить, що ви з ним нещасні, то все одно буде продовжувати триматися за ваші відносини як за рятувальний круг.

10. Він стежить за вами в соціальних мережах

Коли ваш партнер стежить за вами в соціальних мережах і йому потрібно знати, на кого ви підписані, чиї фото лайкать і кого додаєте в друзі, то це ще одна з ознак нездорової ревнощів.

11. Він виходить з себе, коли комусь подобаються ваші фото

Якщо хтось лайкать ваші фото в соціальній мережі, ваш партнер злиться і в чомусь підозрювати.

Запам'ятайте: ви не винні в тому, що хтось поставив вам лайк, і ви не повинні виправдовуватися за це.

12. Він хоче, щоб ви належали тільки йому

Це може здатися дуже романтичним, коли ваш партнер хоче проводити з вами весь свій час, особливо якщо ваші відносини тільки починаються. Проте вам варто задуматися.

Одна справа - сумувати за людиною і хотіти частіше його бачити, а зовсім інша - вимагати, щоб він проводив з вами весь свій час. Це прояв нездорового поведінки, яке згодом може привести до емоційного насильства.

Якщо ви помітили, що ваш партнер проявляє ознаки нездорової ревнощів, будьте гранично обережними. Найкращим варіантом у деяких випадках буде закінчити такі відносини, тому що патологічно ревнивий партнер не принесе вам нічого, крім емоційних травм.

Новини

Популярні теми форуму

analytics