Close button

Польща і Угорщина програли спільний позов проти ЄС

Польща і Угорщина програли спільний позов проти ЄС

Суд ЄС відхилив спільний позов Угорщини та Польщі про скасування директиви, зміцнює права найманих працівників, повідомляє Европейская правда.

Про це "Європейській правді" повідомили в пресслужбі Суду ЄС.

У суді наголосили, що, з огляду на зміни на внутрішньому ринку після послідовного розширення Європейського союзу, законодавчий орган ЄС міг провести переоцінку інтересів підприємств, які користуються свободою надання послуг, і інтересів їх працівників, які направляються до приймаючої держави-член, з тим щоб забезпечити здійснення свободи надання послуг підприємствами й підприємствами, які створені в приймаючій державі-члені на рівних умовах.

Спірна директива стосується розміщення працівників з однієї держави ЄС в іншій державі блоку. Беручи директиву, законодавчий орган ЄС прагнув забезпечити свободу надання послуг за принципом справедливості, гарантуючи конкуренцію, яка не була б заснована на застосуванні в одній і тій же державі-члені умов найму на рівні, який суттєво відрізняється в залежності від того, заснований роботодавець в цій державі-члені, пропонуючи при цьому більший захист які працюють за наймом.

Директива спрямована на забезпечення того, щоб умови найму розміщених працівників були якомога ближче до умов найму працівників підприємств, створених в приймаючій державі-члені.

Угорщина і Польща подали позов про скасування цієї директиви. Ці держави-члени спиралися, зокрема, на юридичні аргументи, які стверджують, що вибір неправильної правової основи для прийняття цієї директиви є порушенням статті 56 TFEU, що гарантує свободу надання послуг, і порушенням регламенту "Рим I". Суд ЄС відхилив позови.

Проблема так званих "розміщених" робочих роками розділяла бідні східні й багаті західні держави ЄС, причому Франція очолювала зусилля з посилення правил, в той час, як Польща й Угорщина намагалися блокувати реформи.

Нова директива ЄС обмежила право громадян з бідніших країн-членів працювати в багатших країнах з низькою зарплатою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics