Close button

Як зміцнити імунітет: три експрес-способи

Як зміцнити імунітет: три експрес-способи

Імунний захист стоїть на сторожі нашого здоров'я. Він протидіє вірусам і хвороботворним бактеріям. Швидко зміцнити імунітет можна за допомогою цих простих стратегій. А харчові добавки і корисні продукти допоможуть підсилити імунну відповідь організму, повідомляє Econet.

Хронічний стрес, дефіцит сну, неправильне харчування призводять до погіршення самопочуття. Але можна подбати про своє здоров'я простими, натуральними способами. Вони допоможуть зміцнити імунітет і здобути перемогу над сезонними вірусами.

Три стратегії по зміцненню імунного захисту

Ефективними методами по зміцненню імунітету будуть контроль над стресом, правильне харчування, прийом мультивітамінів (для забезпечення організму поживними сполуками), систематична фізична активність, повноцінний сон, вживання води в потрібному обсязі.

А ось експрес-способи зміцнення імунітету.

Відпочинок

Сон посилює ваш імунну відповідь і позитивно діє на можливість організму протистояти інфекціям. Стали гірше почуватися? Ляжте в ліжко раніше і гарненько виспіться. Якщо є проблеми зі сном, допоможуть заснути такі трави як валеріана, ромашка, меліса.

Неті-пот

Це чайник, призначений для процедури промивання носа. Його наповнюють розчином солі і промивають пазухи. Це і профілактика, і терапія сезонних захворювань.

Харчовий раціон і добавки

Вітамін C

Аскорбінова к-та присутня в імунних клітинах і задіяна регулюванню імунітету. Це антиоксидант, який допомагає зменшити запалення, сприяє розмноженню лімфоцитів.

Вітамін D

Це жиророзчинний вітамін, потрібний клітинам тіла. Він присутній в жирних сортах риби. Віт-н Д виробляється в дермі під впливом УФ-випромінювання. Вітамін D активує засвоюваність мінералу кальцію (Са) і важливий для росту кісткової тканини, працює в стимулюванні імунної захисту. Він позитивно впливає на ефективність лейкоцитів і нейтралізує запалення.

Вітамін E

Це антиоксидант, який присутній в рослинних оліях, горіхах, насінні і листової зелені. Добавки з вітаміном E підсилюють клітинний захист.

Цинк (Zn)

Мінерал Zn присутній в: «дарах моря», бобових культурах, горіхах, м'ясі. Zn перемагає віруси і бактерії. Він потрібен клітинам для функціонування вродженої імунного захисту. Якщо йде запалення, Zn працює як антиоксидант: він зміцнює мембрани клітин і оберігає клітини від згубного впливу вільних радикалів.

Лист оливи

Листя оливи в формі екстракту, чаю, порошку містить речовину олеуропеін, що надає іммунномодулірующего, противірусний, антибактеріальний і антиоксидантний ефект.

Пробіотики

Це бактерії, необхідні для нормальної роботи кишечника. Пробіотики, крім того, підсилюють імунну відповідь: левова частка клітин імунітету знаходиться в кишечнику.

Де присутні пробіотики? Це можуть бути спеціальні добавки, ферментовані продукти (чайний гриб, квашена капуста, кисломолочні продукти). Пробіотики активують імунну захист, запускають синтез цитокінів.

Часник

Часник може підтримати функції імунітету через стимулювання спеціальних клітин. Ця рослина надає протизапальний, антисептичний, протигрибковий, антибактеріальний і антиоксидантний ефект і пригнічує віруси і інших патогенних агентів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics