Close button

Топ-4 найпопулярніших подарунків на Новий рік

Топ-4 найпопулярніших подарунків на Новий рік

Українці вже почали готуватися до новорічних свят. Сезон підготовки подарунків уже відкрито. За словами маркетологів, солодощі та фрукти є найпопулярнішими подарунками до зимових свят, повідомляє Сегодня.

"Ялинкові іграшки та тематичні сувеніри. Святковий настрій уже заповнив магазини. Правда варіанти того, що дарувати в цьому році на Новий році, дещо змінилися", - розповідає кореспондент Ксенія Середа.

Ялинки в горщиках, кришталеві сніжинки або символ року - Бик. Святкові аксесуари не втрачають позиції.

"Маленька новорічна композиція - завжди підійде. Ангел - хороший оберіг. Ще іграшка - новорічна або на ялинку. Просто якісь статуетки або на таці, які можна використовувати, як підставки для свічок або як фруктовниці", - говорить декоратор магазину подарунків Олена Кошель .

Традиційно популярною залишається косметика.

Читайте також: Як нарядити ялинку і прикрасити будинок до Нового року

"Я поклала ось таку ялинкову прикрасу у вигляді сердечка, цукерку і патчі - тому важливо мати доглянуті відпочилі очі", - говорить б'юті-експерт Лідія Рибачок.

Вона зазначила, що на відміну від попереднього року, декор поступився місцем кремам та сироваткам. А попит на помади і блиски дещо знизився.

"Зараз акцент на догляді. Догляд за обличчям, особливо актуальний догляд за руками. Це зараз топові продукти продажів. Хоча червона помада залишається актуальною і деякі засоби для очей", - розповідає б'юті-експерт.

Для корпоративних замовлень вибирають солодощі - тістечка з логотипом компаній. Корисні десерти тепер замовляють частіше, ніж цукерки. Нестачі клієнтів не відчули.

"З приводу корпоративних замовлень - вони вже є, почалися ще в минулому місяці і заздалегідь можуть замовити партію 500 макарун в індивідуальній упаковці. Або можуть замовити величезну кількість тортів для всіх відділень своїх компаній", - розповідає власник кондитерської Володимир Жданов.

Середина грудня - пік передноворічних покупок. Але скуповувати з полиць все, що попадається на очі, українці вже не готові.

"Тренд зараз на практичні подарунки, які можна взяти та користуватися. Припустимо, я перевірив - напрямок термобілизни, або щось до автомобіля або телефони, або якусь техніку. На техніку в якості подарунка постійно зростає попит", - говорить маркетолог Олександр Канцлер .

А ось стрімко втрачають лідируючі позиції - сертифікати на послуги та розваги. Наприклад, стрибки з парашутом або шоколадні обгортання. Попит на них впав на 70% в порівнянні з минулим роком.

Новини

Популярні теми форуму

analytics