Close button

Кабмін пропонує локдаун: дати та список заборон

Кабмін пропонує локдаун: дати та список заборон

Кабінет міністрів визначився з датою введення локдауну в Україні. Згідно з проектом постанови, що знаходиться в розпорядженні LB.ua, локдаун введуть в наступному році - з 8 по 25 січня, повідомляє LB.ua .

"Йде обговорення. Рішення буде у другій половині дня", - повідомив один з представників влади.

Ще одне знайоме з ситуацією джерело підтвердило інформацію. "Все правильно, дискусія відкрита. Сьогодні визначимося точно", - сказав співрозмовник.

Згідно з пропозиціями, карантин, введений до кінця року, буде продовжено до 28 лютого 2021 року.

c9r2oug5ty_big.jpg

Під час локдауну з 8 січня по 25 січня забороняється:

  • Відвідування навчальних закладів, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів.
  • Робота кафе, барів, ресторанів, крім роботи на винос і на доставку, та громадського харчування в аеропортах. У готелях заборонена робота ресторанів з 11 години до 6 годин наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері на замовлення клієнтів.
  • Прийом відвідувачів в торгово-розважальних центрах, крім покупок товарів першої необхідності.
  • Прийом відвідувачів в закладах розважальної діяльності. Заборонено роботу салонів краси, установ культури, фітнес-залів, басейнів, проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних.
  • Діяльність продовольчих і непродовольчих ринків.

Товари та послуги першої необхідності:

  • Товари, що відносяться до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, засобів зв'язку, ветеринарних препаратів, кормів;
  • Паливо.
  • Здійснення діяльності з надання фінансових послуг, діяльність фінансових установ та діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльність операторів поштового зв'язку, а також медична практика, ветеринарна практика, діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися із здійсненням адресної доставки замовлень.

З 11 січня по 21 січня рекомендовано за можливості встановити дистанційний режим роботи.

Також пропонується заборонити діяльність культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їх наповненості більше 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння; релігійні заходи без стаціонарних місць для сидіння і на відкритому повітрі, які не забезпечують дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Заборонено прийом відвідувачів в кінотеатрах і установах культури та інших суб'єктах діяльності в сфері культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду і ззаду) в кожному окремому кінозалі або залі.

Заборонено прийом відвідувачів в музеях, на виставках, в галереях і т.п., якщо вони не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів в залі з розрахунку 1 людина на 10 кв. метрів приміщення.

А ось громадським закладам на годину продовжили час роботи, до 23.00, проте розрахункові операції заборонені з 22.00.

Новини

Популярні теми форуму

analytics