Close button

Описано найдовші симптоми при коронавірус

Описано найдовші симптоми при коронавірус

Вчені Університету Женеви в Швейцарії описали найдовші симптоми COVID-19, які не проходять у людей з коронавірусом протягом декількох місяців. Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Annals of Internal Medicine, повідомляє Лента.ру.

У дослідженні взяли участь 669 пацієнтів, чий статок оцінювався на 30-45-й день після постановки діагнозу. Середній вік добровольців досягав 42,8 року. При цьому 60 відсотків пацієнтів становили жінки, 24,6 відсотка - медичні працівники. 68,8 відсотка осіб в цій групі не мали основних факторів ризику, що сприяють ускладнень.

Серед госпіталізованих пацієнтів 55 відсотків становили чоловіки. 62,5 відсотка учасників дослідження цієї категорії входили в групу ризику.

Першими проявами хвороби стали втома, задишка і втрата смаку або нюху. При цьому у третини пацієнтів основні симптоми збереглися через як мінімум 30 днів після постановки діагнозу. Ці результати узгоджуються з попереднім дослідженням за участю 274 пацієнтів, які повідомили про тривале збереження симптомів в період від 14-го до 21-го дня після початку захворювання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics