Close button

Микитась "замовив" свого юриста чеченцям

Микитась "замовив" свого юриста чеченцям

Екс-нардеп Максим Микитась, якого підозрюють у заволодінні майном Головного управління Національної гвардії України, може бути причетний до викрадення співробітника своєї компанії, повідомляє Обозреватель.

Про це стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах. Згідно з цією інформацією, Микитась нібито дав своєму юристу хабар в 700 тисяч доларів з метою отримання бажаного вердикту в одному з судів, однак той дело "не вирішив". Співрозмовники відзначили, що Микитась нібито замовив викрадення чотирьом особам (двоє з них чеченці) з метою повернення зазначеної суми.

Джерела також відзначили, що правоохоронці мають листування екс-нардепа з юристом. На їхнє переконання, такі докази можуть змусити Національне антикорупційне бюро переглянути угоду Микита зі слідством, по якій його випустили з СІЗО.

Відзначимо, за даними нашого джерела, 2 грудня Микитась нібито достроково вийшов з Лук'янівського СІЗО. У прес-службі НАБУ заявили, що він добровільно відшкодував до держбюджету України 50 млн гривень збитків у справі "Укрбуду". Вказується, що загальна сума збитків склала 81,64 млн гривень.

Нагадаємо: колишньому народному обранцю і вигодоодержувача ТОВ "Укрбуд Девелопмент", а також ще сімом людям, інкримінується участь в корупційній схемі.

За даними слідства, в 2000-х роках ГУ Внутрішніх військ МВС (з березня 2014 року - ГУ Нацгвардії) і "Укрбуд" уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в Ж / К 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва. Вартість цих квартир на 81,64 млн гривень менше.

Як повідомлялося:

  • 1 грудня детективи НАБУ оголосили Максиму Мікітасов про підозру у вчиненні нових злочинів у справі держкомпанії "Укрбуд".
  • У причетності до корупції підозрюють також заступник голови Офісу президента з питань правоохоронних органів Олега Татарова.
  • Ще одного фігуранта - заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ Костянтина дубоніс - ВАКС взяв під варту (з альтернативою внесення 1 млн гривень застави) 2 грудня.
  • НАБУ провело обшуки у справі про хабарі будівельної компанії "Укрбуд" в структурах колишнього прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.
  • У ЗМІ опублікували фото особняка, де відбуває арешт Микитась. Він знаходиться в селі Гнідин на Київщині. На території є гараж на кілька авто, власне озеро, басейн, тенісний корт і дитячий майданчик.

Новини

Популярні теми форуму

analytics