Close button

У США представили альтернативу літій-іонним батареям

У США представили альтернативу літій-іонним батареям

Після майже десятирічного "мовчання" американський стартап QuantumScape представив нові літій-металеві батареї, які можуть замінити стандартні літій-іонні акумулятори, повідомляє Лига.net.

У компанії заявляють, що їх твердотільні батареї значно краще стандартних літій-іонними, так як вони, наприклад, дозволяють електромобілів подорожувати на 80% далі, ніж зараз.

Крім цього, повідомляється, що вони зберігають більше 80% своєї ємності після 800 циклів зарядки. Також, за результатами тестів, нові акумулятори матимуть щільність енергії вдвічі вище, ніж у комерційних літій-іонних вищого класу, кажуть розробники.

Повідомляється, що батареї від QuantumScape не схильні до відмов при низьких температурах, займання при пошкодженнях і вигідніше у виробництві.

20201209123442-1333.jpg

У QuantumScape стверджують, що їхні батареї будуть служити дуже довго, можливо, "на сотні тисяч миль їзди". Це пояснюють усуненням побічну реакцію між рідким електролітом і вуглецем на аноді в звичайних літій-іонних елементах. Батареї також будуть заряджатися набагато швидше: до 80% ємності всього за 15 хвилин, що при зарядці звичайних акумуляторів займає 40 хвилин і більше.

За словами директора компанії Джагдіпа Сінгха, потужності нової літій-металевої батареї можуть дозволити живити навіть електричні літаки.

Виробництво нових акумуляторів планують почати в 2024 році спільно з концерном Volkswagen.

Новини

Популярні теми форуму

analytics