Close button

Bloomberg: китайська вакцина від COVID-19 ефективна на 86%

Bloomberg: китайська вакцина від COVID-19 ефективна на 86%

В ОАЕ вже збираються використовувати китайський препарат для проведення масових щеплень і повного відкриття своєї економіки, повідомляє УНИАН.

Вакцина від коронавируса, розробку якої підтримує уряд Китаю, змогла захистити 86% учасників клінічних випробувань в ОАЕ. Про це повідомили державні ЗМІ арабської країни зазначивши, що китайський препарат був розроблений надзвичайно швидко.

Пекін збирається поширювати його в країнах, що розвиваються, - пише Bloomberg. Всього в клінічних випробуваннях взяла участь 31 тисяча добровольців. Препарат виявився дуже ефективним у недопущені початку захворювання COVID-19 у важкій і помірній формі. Ніяких серйозних проблем з безпекою теж не було зафіксовано, - відзначили в Міністерстві профілактики та охорони здоров'я ОАЕ.

У відомстві також зазначили, що успіх випробувань відкриває шлях до широкого застосування китайської вакцини в країні. Це дозволить відновити економічну активність ОАЕ. Препарат розробила компанія Sinopharm, яка входить в структуру China National Biotec Group (CNBG). У самому Китаї її вже отримали сотні тисяч людей, згідно з дозволом на надзвичайне використання. Однак, жоден регулятор ще не схвалив її широке використання.

Bloomberg пише, що ефективність на рівні 86% робить китайську розробку однієї з найдієвіших у світі. Цілком можливо, що саме препарат CNBG буде використаний для вакцинації в країнах, що розвиваються, замість західних аналогів. Індонезія і Пакистан вже підписали угоди про закупівлю доз. На відміну від вакцин Pfizer і Moderna, які показали ефективність вище 90%, китайська розробка не потребує зберігання при екстремально низьких температурах. Її можна транспортувати і зберігати в звичайних холодильниках.

Тим часом, в Китаї ведеться розробка ще двох вакцин від COVID-19. Процес зараз на завершальному етапі глобальних випробувань. Одна з них - розробка компанії Sinovac Biotech. Компанія вже закінчила третій етап клінічних випробувань, які були проведені в Бразилії, і зараз займається їх аналізом. Дані про її ефективністіь будуть опубліковані в найближчі дні.

Лесь Димань

Новини

Популярні теми форуму

analytics