Close button

Коли відбудеться перепис населення, перенесений ушосте

Коли відбудеться перепис населення, перенесений ушосте

Уряд планує прийняти пропозицію Державної служби статистики щодо проведення всеукраїнського перепису населення у 2023 році, повідомляє Деловая столица.

Відповідний проєкт постанови уряду буде винесено на розгляд Кабміну 9 грудня.

Як повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов, 9 грудня Кабмін, Держслужба статистики України та Фонд ООН в області народонаселення підписали спільну заяву про створення робочої групи, яка працюватиме над розробкою комплексного проєктного документа для переходу України від традиційного перепису населення до перепису за реєстрами в раунді переписів населення і житла 2030 року.

"Створення робочої групи із залученням міжнародних експертів - це важливий етап для підготовки до якісного проведення перепису за реєстрами <...> Перехід на перепис населення за реєстрами містить численні переваги й можливості. Це зниження фінансових витрат, скорочення термінів проведення перепису, зменшення термінів отримання результатів перепису населення, зниження навантаження на респондентів, можливість проводити перепис частіше, ніж раз в 10 років, і т. д.", - сказав він.

b09ef54b6dfb2d83f731bd30c617265f.png

За його словами, "перепис населення за реєстрами - це майбутнє, якого не уникнути".

Нагадаємо, перший й останній перепис в незалежній Україні відбулася у 2001 році. Тоді чисельність населення країни становила 48 млн 457 тис. осіб. До цього українців "переписували" ще в складі СРСР, 1989 року. Тоді в Українській РСР проживало 51,7 млн осіб.

Потім Всеукраїнський перепис населення планували на 2011 рік. Згодом його перенесли спочатку на 2012, потім на 2013, потім на 2014, після чого на 2016 рік. У грудні 2015 року уряд уп'яте переніс перепис населення - на 2020 рік.

У липні 2020 року Олег Немчінов стверджував, що в найближчі два роки перепис населення України у зв'язку з коронавірусом проводити не будуть.

Новини

Популярні теми форуму

analytics