Close button

Матіос розповів про допит Зеленського у справі "Нафтогазу"

Матіос розповів про допит Зеленського у справі "Нафтогазу"

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "НАШ" розповів про допит Володимира Зеленського, повідомляє УНН.

Матіос зазначив, що допит був пов'язаний з розкраданнями в "Нафтогазі".

"Це була справа, пов'язане з розкраданням в" Нафтогазі" панами Кацубами (брати Олександр і Сергій Кацуба - прим. ред.)", - розповів Матіос.

На уточнювальне запитання, яке відношення до цього мав Зеленський, Матіос відповів:

"Поки я сказав досить, щоб мене запросили й вдруге. Я дорозповім".

Також Матіос додав, що допит відбувся "до того, як у Зеленського з'явилася думка йти в президенти".

Розслідування за звинуваченням ексзаступника глави "Нафтогазу" Олександра Кацуби в привласненні коштів НАК "Нафтогаз України" на суму 450 млн гривень і "скоєнні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами цієї компанії в сумі 5,1 мільярда гривень" було завершено у 2016 році. У справі також фігурував брат Кацуби Сергій і бізнесмен Сергій Курченко, які, як вказувало слідство, знаходяться на території РФ.

У 2017 році Олександр Кацуба уклав угоду зі слідством і, як вказувалося, оплатив в бюджет держави 100 млн грн і дав важливі свідчення. Після чого вийшов на свободу з ув'язнення, де перебував близько дев'яти місяців.

Також правоохоронці повідомляли про співпрацю із закордонними колегами, зокрема ФБР, в справі повернення грошей виведених з "Нафтогазу".

Новини

Популярні теми форуму

analytics