Close button

Україні передрікають ще одного президента-коміка

Україні передрікають ще одного президента-коміка

Київський мер Віталій Кличко випустив книгу з найпопулярнішими своїми застереженнями. Як пише Mitteldeutscher Rundfunk, спостерігачі припускають, що Кличко цією акцією намір зарекомендувати себе як кандидата на пост президента у 2024 році, тому не виключено, що Володимира Зеленського в президентському кріслі може замінити ще один комік, повідомляє ИноТВ.

Мер Києва Віталій Кличко довгий час - з відносним успіхом - докладав усіх зусиль, щоб виглядати серйозним. Тепер же він намагається перетворити свої риторичні промахи в перевазі - він випускає книгу про найпопулярніші своїх застереженнях. Як пише Mitteldeutscher Rundfunk, спостерігачі припускають, що Кличко цією акцією намір зарекомендувати себе як кандидата на пост президента у 2024 році.

Як зазначає видання, одного разу він вже був близький до цього: під час "Майдану" у 2013-2014 роках Кличко вважався фаворитом в гонці за вищий пост в країні, але завадив брак ораторського таланту. Кличко прославився такими фразами, як "я зустрічався з багатьма міліціонерами, які загинули, з демонстрантами, які загинули".

Тоді він став героєм мемів, а президентом обрали Петра Порошенка. Але Віталій Кличко не забув свою мету. Мер Києва довго намагався виступати на рівні державного діяча. При цьому він продовжував сипати застереженнями. Однак останнім часом Кличко взяв на озброєння іншу стратегію: він намагається перетворити свої слабкості в політичний капітал.

Він відноситься до себе з самоіронією, з гумором, він близький до народу. З весни цього року Кличко часто носить футболку з написом "Квентін Карантіно" і викладає ролики в TikTok, немов звичайна людина. Новий етап його іміджевої кампанії почався кілька днів тому, коли він випустив в Києві ілюстровану книгу з 16 своїми найпопулярнішими застереженнями.

"Олександр, як вас звуть?" - запитав Кличко на радіопередачі слухача, який як раз представився Олександром. Культової стала також застереження, зроблене в ході публічного виступу: "У мене є два заступники, чотири з них уже місяць лежать в кабінеті міністрів". Дуже популярні його фрази "Потрібно готуватися до землі" і "Щоб холодна вода стала гарячою, її потрібно підігріти".

"Це яскрава, весела, позитивна книга. Він людина, яка вміє посміятися, пожартувати над собою, який вміє не ображатися на жарти на свою адресу", - пояснив 49-річний політик в ході презентації книги.

Кличко профінансував книгу сам, її тираж склав поки 3 тис/примірників. Доходи від продажів повинні піти до некомерційного фонду. Вже запланована і друга, більш об'ємна версія. Як зазначає автор статті, багатьох українців мер Києва підкорив своєю чарівністю. Є навіть припущення, що книга покладе початок довгої виборчої кампанії перед президентськими виборами 2024 року.

Як підтвердження даного припущення з табору Кличка надходить інформація, що розглядається його кандидатура. В ході недавнього опитування незалежної компанії Rating Group про довіру до українських політиків в країні Кличко посів друге місце після президента Володимира Зеленського. Інші дослідження показують, що багато українців через неоднозначні результатів президентства Зеленського чекають від колишнього коміка все ж більше серйозності, ніж гумору. Тому, робить висновок видання, чи зможе стратегія Кличко викликати не просто короткочасну симпатію, покаже тільки час.

Новини

Популярні теми форуму

analytics