Close button

У Києві затримали банду, яка викрала юриста заради викупу

У Києві затримали банду, яка викрала юриста заради викупу

У Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, яка чинила юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми, повідомляє пресслужба Національної поліції України, повідомляє Интерфакс.

"Вчора близько 13 години на вулиці Княжий Затон у Дарницькому районі столиці невідомі силоміць заштовхали чоловіка в автомобіль і поїхали в невідомому напрямку. Таке повідомлення в чергову частину поліції Києва надійшло від свідка події. На місце виїхали слідчо-оперативна група, співробітники карного розшуку та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі. Для розшуку автомобіля, зазначеного очевидцем, в столиці ввели спеціальний оперативний план", - вказується в повідомленні.

o6_wva8da0_big.jpg

Невдовзі правоохоронці виявили розшукуваний автомобіль в Дніпровському районі столиці, на вул. Сиваській. У салоні автомобіля знаходилися три людини, ще двоє поблизу. Серед них був і викрадений чоловік.

"Чотирьох фігурантів затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та доставили в управління поліції для проведення слідчих дій", - вказується в повідомленні.

На цей час встановлено, що зловмисники видурили потерпілого під приводом зустрічі. Коли він прибув на власному автомобілі до супермаркету на вул. Княжий Затон, його заштовхали в автомобіль і відвезли.

"По дорозі викрадачі вимагали у нього повернення неіснуючого боргу, а потім змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис. Згодом у потерпілого відібрали два мобільних телефони, гроші та технічний паспорт на автомобіль", - повідомляють правоохоронці.

to04bpaqt8_big.jpg

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, забудовник, на користь якого була написана розписка - колишній народний депутат, власник ТОВ "Укрбуд девелопмент" (Київ) Максим Микитась.

За фактом здійснюється досудове розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу України - розбій (ст. 187), вимагання (ст. 189), незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ст. 146) і незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289).

У кримінальному провадженні проводиться комплекс оперативно-розшукових і слідчих дій по встановленню інших учасників злочинної групи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics