Close button

Вартість істотно виросте. Всеукраїнський перепис відклали

Вартість істотно виросте. Всеукраїнський перепис відклали

Сьогодні, 9 грудня, на черговому засіданні Кабмін прийняв розпорядження про проведення в 2023 році всеукраїнського перепису населення. Про це в Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, повідомляє UBR.

"Черговий всеукраїнський перепис населення повинна надати об'єктивну інформацію про кількісний та якісний склад населення країни в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою", - зазначив міністр.

За його словами, згідно з попереднім розпорядженням уряду від 2008-го, перепис повинен відбудеться в 2020 році. Але через карантин і фінансове забезпечення в цьому бюджетному періоді було вирішено перенести термін проведення на 2023 рік.

Як говориться в пояснювальній записці до документа, за попередніми розрахунками, на підготовку, проведення, обробку та розповсюдження результатів всеукраїнського перепису населення необхідно 7,26 млрд грн. Раніше, за словами Немчинова, бюджетний запит від Держстату на перепис в 2020 році становив 5,8 млрд грн.

Сьогодні міністр також повідомив, що вже почалася робота для проведення перепису населення раунду 2030 року з використанням реєстрового або комбінованого методу. Цей відповідає плану організації виконання указу президента Володимира Зеленського, який Кабмін схвалив в серпні 2019 року.

Для цього готуються відповідні документи про внесення змін до деяких законів у сфері державної статистичної діяльності. Вони врегулюють доступ органів статистики до необхідних персональних даних в електронних інформаційних ресурсах.

Також в Україні вивчають міжнародний досвід про перепис на основі реєстрів. Держслужба статистики та фонд ООН в області народонаселення проводять міжнародні вебінари. Після них буде створено робочу групу для розробки дорожньої карти переходу України на електронну перепис.

Новини

Популярні теми форуму

analytics