Close button

Кравчук пояснив, що таке "план Б" по Донбасу

Кравчук пояснив, що таке "план Б" по Донбасу

Політик заявив, що РФ не дає переговорів просуватися вперед, повідомляє Вести.

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук заявив, що РНБО України може затвердити якийсь "план Б" Донбасом вже на початку 2021 року. Однак що саме це за план, політик говорити відмовляється.

"Україна буде робити все і робить для того, щоб працював нормандський формат і Мінська консультативна група для імплементації тих рішень, які приймаються в нормандському форматі. Україна була і залишається прихильником саме такої концепції. Але ми реалісти і бачимо, що виконуємо домовленості, які були прийняті 9 грудня 2019 року, а та сторона блокує ", - зазначив Кравчук і додав, що Росія в рамках переговорів по Донбасу" нічого не робить для того, щоб прибрати перешкоди зі шляху ".

Відповідно, "РНБО готує рішення цього питання, який буде мати нові підходи", заявив глава української сторони в ТКГ. "Це і є, на мій погляд," план Б ", - пояснив він.

"Але зараз його обговорювати я не можу. По-перше, його ще немає, над ним працюють, а по-друге, це питання ТКГ, ми беремо в роботу те, що вирішується на рівні держави, нормандського формату", - зазначив Кравчук.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що якщо до річниці зустрічі з Путіним його дипломатичні зусилля по Донбасу не спрацюють, Україна буде переходити до якогось плану "Б". Але що це за план і чи готується він, поки нікому не відомо. Судячи зі слів спікера ТКГ Олексія Арестович, горезвісний "план Б" Володимира Зеленського Донбасом - це миротворці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics