Close button

Brent подорожчала, не дивлячись на максимальне зростання запасів у США

Brent подорожчала, не дивлячись на максимальне зростання запасів у США

Ціни на нафту еталонних марок в четвер підвищуються, незважаючи на дані Міненерго США, які напередодні показали максимальне з квітня тижневе зростання запасів нафти в країні, повідомляє Интерфакс.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:02 за московським часом у четвер становить $ 49,08 за барель, що на $ 0,22 (0,45%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів в середу ці контракти подорожчали на $ 0,02 (0,04%) - до $ 48,86 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $ 45,76 за барель, що на $ 0,24 (0,53%) вище рівня попередніх торгів. У середу ф'ючерси зменшилися в ціні на $ 0,08 (0,2%) - до $ 45,52 за барель.

Напередодні нафтові ціни слабо змінилися, незважаючи на несподіване зростання запасів нафти в США. Як повідомило в середу Міненерго країни, запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 15,19 млн барелів.

Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження запасів нафти на 1,03 млн барелів, S & P Global Platts - на 700 тис. Барелів.

Тижневе зростання запасів нафти в США стало максимальним за тиждень, що завершився 10 квітня, коли Міненерго зафіксувало їх збільшення на 19,2 млн барелів, зазначає MarketWatch.

Ринкові аналітики відзначають, що стійкість нафтових цін пов'язана з оптимізмом з приводу вакцини від коронавіруса. У четвер Управління по санітарному нагляду США (FDA) планує провести консультаційну нараду, на якому розгляне заявку Pfizer і BioNTech на екстрене застосування їх вакцини від COVID-19.

"Нафтові ціни пручаються значного падіння, яке за інших обставин мало статися на таких даних EIA (управління енергетичної інформації Міненерго США - ІФ)", - заявила S & P Global Platts глава Vanda Insights Вандана Харі.

За її словами, "оптимізм з приводу вакцини отримав настільки великий імпульс, що він пересилює багато песимістичних сигналів", включаючи погіршення епідеміологічної ситуації та відсутність нових економічних стимулів в США.

Крім цього, деякі аналітики вважають, що підтримку нафтовим цінам в четвер також можуть надавати новини про вибухи на двох нафтових свердловинах на родовищі Хаббаз в Іраку, пише S & P Global Platts.

Новини

Популярні теми форуму

analytics