Close button

Обвинувач Трампа пов'язаний з китайською шпигункою

Обвинувач Трампа пов'язаний з китайською шпигункою

Американський конгресмен Ерік Сволвелл, член комітету з розвідки, складався в сексуальних відносинах з китайською шпигункою, вважають спецслужби США. Fox News нагадує, що Сволвелл позиціював себе як експерта з виявлення іноземного втручання і звинувачував президента Трампа в змові з Росією, повідомляє ИноТВ.

Ця історія - від вашингтонського Axios, який ніхто не відніс би до правих ЗМІ. Але двоє репортерів Axios, до їх великої честі, присвятили цілий рік наполегливому розслідуванню історії, яка виявилася просто дивовижною.

Агент китайської розвідки на ім'я Фан Фан, або, як вона стала називати себе після прибуття в цю країну, Крістін Фан, придбала вплив в Демократичній партії Каліфорнії. Попутно вона вела розробку ряду демократів, які займали державні пости. Як мінімум з двома з них у Фан були сексуальні зв'язки. Axios пише, що це були мери міст Середнього Заходу.

Фан також зав'язала відносини з людиною на ім'я Ерік Сволвелл. Можливо, це ім'я вам знайоме. Ерік Сволвелл - член конгресу США. Сволвелл складається в комітеті палати представників з розвідки. Він допущений до самих охоронюваних таємниць цієї країни.

Відносини Фан і Сволвелла почалися у 2012 році. Як дуже багато китайських шпигунів, Фан використовувала як прикриття коледж. Вона стала студенткою одного з університетів в області затоки Сан-Франциско і відразу ж вступила в ряд студентських організацій з лівою ідеологією "політики ідентичності". Після цього вона цілком природно почала збирати гроші для кандидатів-демократів.

Представники розвідки США вважають, що у Фан був сексуальний зв'язок з Еріком Сволвеллом. Сьогодні ми прямо запитали про це офіс Еріка Сволвелла, і його співробітники відповіли, що не можуть розповісти, чи була у Сволвелла сексуальний зв'язок з Фан, тому що ця інформація може бути, цитую, "засекречена". Вони не вдавалися в подробиці й не стали пояснювати, що вони мали на увазі.

Зате ми знаємо, що, коли Фан зустріла Сволвелла, він був маловідомим членом міської ради в області затоки Сан-Франциско, але з великими політичними амбіціями. Фан стала його частою супутницею. Кілька разів її фотографували зі Сволвеллом на політичних заходах.

Вона стала збиральництвом фінансових коштів на його політичні кампанії. Мабуть, Фан привернула величезну кількість грошей з різноманітних джерел, щоб допомогти Еріку Сволвеллу обратися в конгрес. Не зовсім ясно, звідки були всі ці гроші. Але ми знаємо, що Фан допомогла Сволвеллу заручитися підтримкою американців азіатського походження в його окрузі. Політичні аналітики називали це вирішальним фактором його перемоги у 2012 році.

Для китайської розвідки цей трюк не новий. Інший демократ з Каліфорнії, старший демократ штату, сенатор Діана Файнштейн, найняла китайського шпигуна у свій офіс, де він пропрацював майже 20 років. Цей шпигун був шофером Файнштейн і прямо допомагав їй налагодити контакт з виборцями азійського походження. Як і шпигун, найнятий Файнштейн, Фан отримала доступ до офісу Еріка Сволвелла у Вашингтоні. Американські офіційні особи заявляють, що Фан вдалося влаштувати в офіс Сволвелла стажиста - майже напевно шпигуна китайського уряду.

Реальний масштаб розвідувальної діяльності Фан в цій країні нам невідомий. В кінцевому підсумку вона бігла з США до Китаю, коли ФБР вело щодо неї розслідування. Сволвелл стверджує, що не говорив з нею вже кілька років.

Але нам відомо, що в особі Еріка Сволвелла китайський уряд вибрав собі перспективного посередника. Сволвелл - один з найбільш відомих членів конгресу, торік він балотувався на пост президента Сполучених Штатів. І на кожному етапі Ерік Сволвелл залишався надійним джерелом китайської держпропаганди.

Бувши членом комітету палати представників з розвідки, він позиціював себе як експерта з виявлення іноземного втручання в наших державних структурах. Як примітно! Може бути, ви пам'ятаєте, як Сволвелл роками звинувачував чинного президента США в роботі на ворожу державу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics