Close button

Суд відновив розгляд позову про повернення ПриватБанку

Суд відновив розгляд позову про повернення ПриватБанку

Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі Віталія Корсака, Ольги Попікова і Олексія Евсикова скасувала рішення судді Господарського суду міста Києва Людмили Шкурдовой про призупинення розгляду позову екс-власників Приватбанку (Київ) Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акці ї, повідомляє Интерфакс.

"Апеляційна інстанція, незважаючи на порушені терміни подачі апеляції одним з відповідачів у справі і дію так званого" антіколомойського "закону, фактично відновила виробництво щодо скасування націоналізації ПриватБанку", - йдеться в повідомленні ПриватБанку в четвер.

Як повідомлялося, суддя госпсуду Києва Людмила Шкурдова 16 жовтня призупинила розгляд позову екс-власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій до вирішення справи, яка розглядається в суді адміністративної юрисдикції на рівні апеляції про законність націоналізації банку.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цього найбільшого на українському ринку фінустанови і влила в його капітал понад 155 млрд грн. Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконної, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

В кінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій Приватбанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Суду 9 квітня задовольнив клопотання позивачів про розширення переліку своїх вимог пункту про повернення їм акцій Приватбанку і одночасно відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. Тоді ж до списку відповідачів було додано Нацбанк України, НКЦПФР, ПриватБанк, а також охоронці Укрексімбанк і "Солід Дніпро".

Потім засідання суду за позовом неодноразово переносилося, а клопотання відповідачів про відвід судді Людмили Шкурдовой відхилялися.

Новини

Популярні теми форуму

analytics