Close button

У Франції готуватимуть "суперсолдатів"

У Франції готуватимуть "суперсолдатів"

Комісія з етики при міністерстві оборони Франції видала дозвіл на розробки в області біологічної модифікації солдатів, повідомляє The Times, повідомляє ИноТВ.

За допомогою спеціальних таблеток, імплантів та хірургічних операцій планується зробити військових нечутливими до болю і стресу, підвищити їх витривалість і стимулювати мозкову активність.

Як пише видання, дозвіл надійшло від комісії з етики при міністерстві оборони. У звіті комісії було відзначено, що Франція повинна наздогнати інші країни, що вже почали працювати над створенням суперсолдатів. Крім того, були згадані деякі деталі проведених досліджень: наприклад, таблетки, що дозволяють солдатам не спати протягом довгого часу або хірургічні операції, покликані поліпшити слух. Також були згадані розробки в області спеціальних імплантів, які дозволили б командуванню стежити за фізіологічними параметрами солдатів на полі бою, а також визначати їх місце розташування.

Крім іншого, в звіті зазначалося, що всі розробки повинні мати певну межу: зокрема, поліпшення, віднімають у солдатів їх "людяність" і ускладнюють їх процес реінтеграції в суспільство, повинні бути заборонені, пише The Times.

Видання нагадує, що раніше глава Національної розвідки США Джон Реткліфф заявив про те, що розробки в галузі біологічної модифікації солдатів проводять в Китаї. За словами Реткліфф, в своїх розробках Пекін не керується ніякими етичними обмеженнями і вже проводив тести на солдатах китайської армії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics