Close button

Повернення техогляду: що чекає автовласників

Повернення техогляду: що чекає автовласників

До 31 грудня кожен може висловити свою думку про новий законопроект, авторизувавшись на сайті Мінінфраструктури через Фейсбук, повідомляє Авто24.

Законопроект пропонує повернути скасований в 2011 році техогляд для приватного транспорту (для комерційного він діє і зараз). На сайті Мінінфраструктури він викладений вже з пропозиціями і зауваженнями, який приймали протягом року. Публічне обговорення другої версії законопроекту триватиме до 31 грудня. Саме до цієї дати кожен може висловити думку з приводу ініціативи, авторизувавшись на сайті Мінінфраструктури через фейсбук.

Придорожні перевірки

Законопроект пропонує винести зміни до Закону України "Про автомобільний транспорт". Зокрема, пропонується надати право зупиняти автомобілі, перевіряти їх та забороняти їх експлуатацію не тільки поліції:

  • Посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, мають право зупиняти транспортний засіб, відповідно до Порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України, для проведення придорожньої перевірки.
  • Якщо під час придорожньої перевірки встановлено, що транспортний засіб має невідповідності, які загрожують безпеці руху, посадова особа центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, забороняє або обмежує рух такого транспортного засобу, відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України, до повного усунення виявлених невідповідностей.

Законопроект пропонує також внести зміни до статті 35 Закону України "Про дорожній рух". Його пропонують доповнити наступними пунктами:

  • Водій зобов'язаний виконувати розпорядження посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, і його вимога пред'являти для перевірки документи, передбачені статтями 39 і 48 Закону України "Про автомобільний транспорт".
  • Надавати транспортний засіб на вимогу посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті, для проведення придорожньої перевірки.

Кого торкнеться

Якщо коротко - майже всіх. Приватні легкові авто, трактори і мотоцикли будуть проходити техогляд кожні два роки, комерційні - раз на рік, автобуси і авто, які перевозять небезпечні вантажі, - кожні шість місяців. Виняток пропонують зробити для нових авто і тракторів віком до чотирьох років. А також мотоциклів віком не старше двох років.

Також обов'язковий техогляд, незалежно від дати його останнього проведення, здійснюється в разі:

  • перереєстрації транспортного засобу при зміні власника;
  • переобладнання (наприклад, установка ГБО);
  • дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якого були пошкоджені елементи, що впливають на безпеку руху транспортного засобу;
  • невідповідностей, які загрожують безпеці руху, які були виявлені під час придорожньої перевірки і стали причиною заборони або обмеження руху такого транспортного засобу.

Обов'язковому технічному контролю не підлягають:

  • ТС з конструкційної швидкістю не більше 25 кілометрів на годину;
  • ТС, які відносяться до предметів колекціонування та антикваріату і не використовуються на вулично-дорожньої мережі;
  • ТС, які використовуються на спортивних змаганнях і не використовуються на вулично-дорожньої мережі;
  • ТЗ з об'ємом двигуна, що не перевищує 50 кубічних сантиметрів;
  • ТС, які за результатами обов'язкового технічного контролю, проведеного відповідно до міжнародних договорів України, придатні до експлуатації (евробляхі);
  • ТС, призначені для агропромислового комплексу, які визначені Законом України "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України";
  • ТС, які використовуються тільки на території Зони відчуження відповідно до Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Санкції

Штраф за керування транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не минуло, пропонується встановити в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Нагадаємо, що за офіційними даними Національної поліції через технічні несправності відбувається менш 1% ДТП. Отже, повернення техогляду для приватних авто навряд чи істотно вплине на безпеку руху, але може привести до дуже серйозних корупційних ризиків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics