Close button

Великобританія представила нові номерні знаки

Великобританія представила нові номерні знаки

Міністерство транспорту Великобританії представило нові номерні знаки для електрокарів. Їх дизайн і шрифт в точності повторює традиційні «номера», але замість бічної смуги синього кольору нанесена зелена, повідомляє Autoua.net.

Введення нових номерних знаків на дорогах Великобританії підвищить поінформованість про зростаючу кількість автомобілів з нульовим рівнем викидів, а також допоможе автомобілістам скористатися перевагами ініціатив місцевої влади, таких як більш дешева парковка і безкоштовний в'їзд до зон з нульовим рівнем викидів. Про це повідомило уряд Великобританії.

Номерні знаки із зеленою бічною смугою допускається установлювати на всі легкові і комерційні автомобілі, автобуси, автомобілі таксі і мотоцикли за умови, що силова установка транспортного засобу не виробляє СО2. Таким чином «зелені» номерні знаки підійдуть тільки електромобілям і машинам з водневими паливними елементами, наприклад, Hyundai NEXO і Toyota Mirai. Отже гібриди в цей список не входять.

678195f4499af01c69256a83d6fc6c06.jpg

На зеленій бічній смузі допускається розміщення прапора Великобританії та національних ідентифікаторів, які раніше були дозволені для стандартних номерних знаків.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що Сполучене Королівство заборонить продавати нові бензинові і дизельні автомобілі в 2030-му році - на п'ять років раніше, ніж планувалося спочатку. Обмеження є частиною так званого плану «зеленої революції» щодо скорочення до нуля викидів шкідливих речовин в атмосферу.

З недавніх пір особливі номерні знаки для електромобілів видають і в Україні. У них є дві відмінності від інших «номерів» - цифри і букви замість чорного кольору стали зеленими, а в позначенні серії (дві літери праворуч) допускається використання символів латиниці, що не мають аналогів в українському алфавіті.

Новини

Популярні теми форуму

analytics