Close button

Світовій економіці пообіцяли проблеми

Світовій економіці пообіцяли проблеми

У найближчому майбутньому світова економіка зіткнеться з новими проблемами через чергових спалахів коронавіруса в ряді країн, пообіцяв глава філіппінського Центробанку Бенджамін Діокно. Його слова наводить CNBC, повідомляє Лента.ру.

«Я думаю, що недавні події вказують на погіршення, а не на поліпшення в короткостроковій перспективі», - заявив Діокно.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, за підсумками року світовий ВВП впаде на 4,4 відсотка. Це, вказав Діокно, зараз представляється оптимістичним прогнозом.

Світ ще не почав відчувати ефекту від початку вакцинації, а спалахи COVID-19 в США і Європі вже почали знову тиснути на економіку. Зараз у всьому світі зареєстровано понад 68 мільйонів випадків зараження коронавірусів, померли понад півтора мільйона людей. Найскладніше обстановка складається в США, Індії та Бразилії. Наявність вакцини поліпшить перспективи світової економіки, але це станеться не раніше першого кварталу +2021-го.

Згідно з прогнозом Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), світова економіка в наступному році буде відновлюватися більш повільними темпами, ніж передбачалося раніше. В ОЕСР вважають, що світовий ВВП збільшиться на 4,25 відсотка в 2021 році і на 3,75 відсотка в 2022 році. У вересневому прогнозі передбачалося, що показник виросте на п'ять відсотків у наступному році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics