Close button

Порушення на митниці: подробиці

Порушення на митниці: подробиці

З січня по листопад включно співробітники Держмитслужби зафіксували понад 13 тис. порушень митних правил на суму 2,4 млрд грн, що майже на 15% більше, ніж за той же період 2019 го, повідомила прес-служба відомства. Безпосередньо митниці розглянули 3,6 тис. справ про порушення митних правил і наклали штрафів на 147,9 млн. гривень, повідомляє UBR.

"На розгляд до суду передано 10 тис. справ про порушення митних правил на суму майже 2,2 млрд грн. Кількість переданих справ в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року збільшилася на 44,6%", - говориться в повідомленні.

За результатами розгляду справ судами накладено стягнень (конфіскація товарів і штрафи) на суму майже 929 млн, що на 31% більше, ніж за той же час минулого року.

Найбільш резонансними випадками виявлення порушень митних правил та контрабанди в 2020 році стали такі:

  • спроба ввезення в вересні 112 кг кокаїну в порту "Південний", вартість наркотику на чорному ринку становить майже 500 млн грн (Одеська митниця);
  • спроба ввезення в червні на пункті пропуску "Ужгород" мобільних телефонів, планшетів та інших пристроїв на загальну суму понад 93 млн грн (Закарпатська митниця);
  • спроба ввезення в листопаді в Одеському порту 16 тонн цигарок на 20 млн грн (Одеська митниця).

Новини

Популярні теми форуму

analytics