Close button

Переговори Лондона і Брюсселя знову зайшли в глухий кут

Переговори Лондона і Брюсселя знову зайшли в глухий кут

Прем'єр-міністр Борис Джонсон і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен домовилися до неділі визначити, чи є шанси укласти угоду про відносини сторін після Brexit, повідомляє Европейская правда.

Про це стало відомо після зустрічі двох лідерів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

У середу Борис Джонсон і Урсула фон дер Ляйен особисто зустрілися в Брюсселі, щоб спробувати врятувати торговельну угоду в останні дні перед дедлайном. Однак їхні переговори закінчилися без прориву і будь-яких домовленостей.

У британському уряді заявили про "дуже великих прогалинах" в спробах укласти угоду. Фон дер Ляйен заявила, що сторони все ще "далекі один від одного".

Основні розбіжності залишаються з приводу прав на вилов риби, правил ділової конкуренції і того, як виконання угоди буде контролюватися.

Особиста зустріч двох лідерів в Брюсселі розглядалася як остання можливість спробувати знайти точки дотику у сторін. Тепер рішення про те, чи відбудеться в ніч на 1 січня "жорсткий Brexit", буде прийнято в найближчі дні.

Великобританія покинула Європейський Союз 31 січня 2020 року, але для домовленостей про майбутні відносини Лондон і Брюссель передбачили ще 11 місяців переговорів.

Дедлайн закінчується 31 грудня - до цього часу Великобританія і ЄС повинні узгодити торговельну угоду, а також інші речі, такі як права на вилов риби.

Якщо угоди не буде, почнуть діяти прикордонні перевірки і введуть податки для товарів, які проходять між Великобританією і ЄС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics